Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 30 éves tartozás behajtás?...

30 éves tartozás behajtás? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

A helyi facebook csoportokban sokan megosztották ezt a hírt:

[link]

Szerintem sok helyen hibádzik a történet... Vagy azt reméli a behajtó, hogy van olyan balek az emberünk, hogy befizeti? A bíróságon úgyis elhasalna a történet. Szerintetek mi a helyzet?

2023. máj. 5. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

öhm...

" akinek ráadásul egy olyan sárkeresztúri telkére is rátették titokban a kezüket, amelynek a létezéséről ő eddig nem is tudott. "

Hogy lehet valakinek olyan tulajdona, amiről nem is tud? Nem vonom kétsége az alap sztori valóságosságát, de ez nekem eléggé sántít.

2023. máj. 5. 08:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"ráadásul egy olyan sárkeresztúri telkére is rátették titokban a kezüket, amelynek a létezéséről ő eddig nem is tudott." Ez az ember nyilván már szenilis és nem komplett. Simán lehet, hogy próbálták többször behajtani, ezért nem évült el a dolog. Majd a bíróság eldönti.

"Néhány helyen laktam ez idő alatt, lehet, hogy üldöztek a leveleikkel, " Hát igen, ez lehetett...

2023. máj. 5. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Visszavitte a telefonokat, és akkor nem követeltek rajta semmit. Itt akkor maga a követelés alapja is gyenge lábakon áll..

"Néhány helyen laktam ez idő alatt, lehet, hogy üldöztek a leveleikkel" > itt viszont a kézbesítési vélelmet simán meg lehet dönteni. HA tényleg így volt. De ezt bizonyítani ennyi év távlatából?

Nagyon fura sztori, kíváncsi vagyok mi lesz ebből.

2023. máj. 5. 08:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehet telke valakinek úgy, hogy nem tud róla.

Mi úgy jártunk, hogy két éve kaptunk egy levelet a földhivataltól, hogy egy 1921-ben(!) zajlott örökösödési eljárás során valamilyen hibát vétettek, és nem arra az örökösre (testvérre) szállt a telek, akire kellett volna, hanem a másikra, így most átírták a másik (jogos) testvér nevére. Na most azóta nyilván az a testvér sem él már, így megint öröklődött a telek (többször is), így most jelen pillanatban 16 tulajdonosa van annak a teleknek. És mind a 16 embernek meg kellene egyeznie abban, hogy mi legyen a telekkel, ki tart rá igényt, ki nem, stb...

Szóval tudnak érdekes dolgokat művelni ezek a hivatalok.

2023. máj. 5. 08:47
 5/6 anonim ***** válasza:
4: De erről ti is kaptatok levelet.
2023. máj. 5. 09:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, és lehet, hogy a cikkben szereplő ember is kapott, csak a sok költözés miatt elveszett, mint ahogy a felszólítások is.

2023. máj. 5. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!