30 éves tartozás behajtás? Létezik ilyen?
A helyi facebook csoportokban sokan megosztották ezt a hírt:
Szerintem sok helyen hibádzik a történet... Vagy azt reméli a behajtó, hogy van olyan balek az emberünk, hogy befizeti? A bíróságon úgyis elhasalna a történet. Szerintetek mi a helyzet?
öhm...
" akinek ráadásul egy olyan sárkeresztúri telkére is rátették titokban a kezüket, amelynek a létezéséről ő eddig nem is tudott. "
Hogy lehet valakinek olyan tulajdona, amiről nem is tud? Nem vonom kétsége az alap sztori valóságosságát, de ez nekem eléggé sántít.
"ráadásul egy olyan sárkeresztúri telkére is rátették titokban a kezüket, amelynek a létezéséről ő eddig nem is tudott." Ez az ember nyilván már szenilis és nem komplett. Simán lehet, hogy próbálták többször behajtani, ezért nem évült el a dolog. Majd a bíróság eldönti.
"Néhány helyen laktam ez idő alatt, lehet, hogy üldöztek a leveleikkel, " Hát igen, ez lehetett...
Visszavitte a telefonokat, és akkor nem követeltek rajta semmit. Itt akkor maga a követelés alapja is gyenge lábakon áll..
"Néhány helyen laktam ez idő alatt, lehet, hogy üldöztek a leveleikkel" > itt viszont a kézbesítési vélelmet simán meg lehet dönteni. HA tényleg így volt. De ezt bizonyítani ennyi év távlatából?
Nagyon fura sztori, kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
Simán lehet telke valakinek úgy, hogy nem tud róla.
Mi úgy jártunk, hogy két éve kaptunk egy levelet a földhivataltól, hogy egy 1921-ben(!) zajlott örökösödési eljárás során valamilyen hibát vétettek, és nem arra az örökösre (testvérre) szállt a telek, akire kellett volna, hanem a másikra, így most átírták a másik (jogos) testvér nevére. Na most azóta nyilván az a testvér sem él már, így megint öröklődött a telek (többször is), így most jelen pillanatban 16 tulajdonosa van annak a teleknek. És mind a 16 embernek meg kellene egyeznie abban, hogy mi legyen a telekkel, ki tart rá igényt, ki nem, stb...
Szóval tudnak érdekes dolgokat művelni ezek a hivatalok.
Igen, és lehet, hogy a cikkben szereplő ember is kapott, csak a sok költözés miatt elveszett, mint ahogy a felszólítások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!