Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a teendőm, ha nem kaptam...

Mi a teendőm, ha nem kaptam bérleti szerződést?

Figyelt kérdés

A következő dolog történt velem. Az elmúlt hónapban egy másik megyébe költöztem. Az ingatlan egyfajta hotelként funkcionál, de főiskolai szükség szerint főiskolai hallgatókat is fogad. Elviekben egy külföldi cég üzemelteti, bár ezt nem tudtam pontosan kideríteni.

A beköltözés napján minden rendben ment, minden a megbeszéltek szerint. Ellenben a bérleti szerződés két példányából egyet sem kaptam meg. Természetesen ez már akkor sem tetszett nekem, de az volt a válasz hogy nekik ezt a papírt még ki küldeni külföldre aláíratásra. Mivel egy külföldi cég üzemelteti, mit mondhattam volna visszamenni már nem tudtam, valahol meg csak lennem kellett.

Időközben eltelt egy teljes hónap, rákérdeztem ismét a dologra e-mail címen, hogy legyen valamilyen írásos dokumentum. A válasz az volt, hogy még nem küldték ki, és egyébként is miért olyan fontos ez nekem. A számlából kikövetkeztethető, hogy én itt lakom. Ekkor azért egy kicsit én is odaszóltam. Hogy képzelik ezt, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hoznak! Úgy tesz, mintha nem is értené hogy miről beszélek.. Az a gyanúm, hogy nem akarnak nekem bérleti szerződést adni.

Azt mondja nekem a szervező, vagy ingatlanos tudja a fene kicsoda hogy majd ha nagyon sürgős a kolléganője aláírhatja nekem holnap. Persze ez sem érthető, hiszen ha a külföldi a cég mégis hogyan írhatná alá a kolléga nője. Milyen tulajdoni jogviszonyban áll az ingatlannal.. totál eldurrant az agyam. Komolyan hülyének nézik az embert.. jelenleg ott járok, hogy abban maradtunk várok még egy kis időt, amíg kimegy külföldre aláíratásra kerül és megérkezik a részemre. Nem tudom, gyanús nekem a dolog! Tehetek feljelentést?

2023. máj. 3. 11:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ne nagyon bolygasd! Mert még kiderül, hogy bérleti szerződés nélkül nem lakhatsz ott. És akkor Te leszel az a jogtalanságot követ el.
2023. máj. 3. 11:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, amint tudok nézek egy albérletet! Várok még pár hónapot, hátha kézhez kapom ha menni fog a hazudozás kiköltözök innen, csak akkor bukni fogom a kaukciót.
2023. máj. 3. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
30%
NEm értem, MIÉRT hözöngsz, másrészt HA hözöngsz, akkor jó eséllyel ki fognak rakni.
2023. máj. 3. 11:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem hőzöngök miről beszélsz! Nyilvánvalóan normális keretek között kérdeztem rá az e-mailen, hogy hol jár a dolog. Ezután ment a szokásos ámítás, hogy még így még úgy, meg hogy a kolléganője majd aláírja ha nagyon kell stb.

Erre azért tehetek kísérletet, mint bérlő. Nyilvánvalóan nem szeretném, hogy kirakjanak. Ellenben a jog lábbal való tiprását úgy gondolom, hogy nem kellene megengedni. Persze nem most azonnal gondoltam jogi útra vinni a dolgot, de ha idővel tudok szállást foglalni egy másik helyen és biztosan lefoglalózom, és esetleg addig sem kapok semmiféle szerződést nem fogom annyiban hagyni, hogy x-hónapig kiszolgáltatott helyetbe hozott!

2023. máj. 3. 11:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Végül megkaptam a szerződést, visszavonok mindent. Bár egy igaz, hogy egy hónap után de legalább nem vertek át.
2023. máj. 4. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!