Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetséges elköltözni...

Hogyan lehetséges elköltözni a hivatalosan bejelentett lakcíméről?

Figyelt kérdés
A volt főnökömet bepereltem, mivel több millió forinttal tartozik. Most nekem kéne 80000 ft letétbe helyezni a bíróságon,hogy hirdteménnyel keressék, mivel a lakcíméről vissza jött a levél a bíróságra, hogy "elköltözött". Megnéztem a lakícmnyilvántartásba meg a cégkapun, továbbra is ott van a bejelentett lakcíme, ahonnan elvileg elköltözött. Ha valakinek van bejelntet lakícme akkor mit kell kersgetni? A bírósás nem látt át ezen a trükkön?

2023. máj. 3. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen bárki elköltözhet a mostani lakcíméről.

Az egy másik kérdés, hogy köteles lenne az új lakcímét bejegyeztetni a hivatalban.

Szerintem beszélj ügyvéddel, hogy milyen fejlemények következnek ezek után. Én azt gondolnám (de nem vagyok jogász), hogy előbb-utóbb a tartozás miatt nyomozás indul a hollétének kiderítése érdekében. Ha pedig megtalálják, akkor értelemszerűen foglalják, ami a nevén van, vagy letiltják a fizetéséből, ha van neki. Csak persze ez egy elég lassú folyamat.

2023. máj. 3. 08:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

A lakcímbejelentés nem jelent költözési tilalmat.

Ahogy attól mert az új lakcímét be kellene jelentenie, még a magyar lakosság jelentős része ezt nem teszi meg. Tömegével vannak egyetemisták is akik nem jelentkeznek be arra a lakcímre ahol bérelnek lakást, mert jó nekik az otthoni lakcím a szüleiknél, miközben csak ritkán járnak már oda látogatóba csak. Ahogy sokan lakáskiadók is félnek attól hogy a bérlőjük bejelentkezzen a lakásba, mert azt hiszik hogy ebből nekik bármi káruk származna - pedig nincs így. Még a saját anyám is úgy élt le 10 évet, hogy nem volt rendes lakcíme, holott mindig volt lakóhelye, fizette rendesen a bérleti díjat a tulajdonosoknak, csak éppen elhitte nekik, hogy nem szabad bejelentkeznie oda mert ők nem akarják. Pedig elég lett volna ha fogja az aláírt bérleti szerződését és elmegy vele a hivatalba és bejelentkezik arra a címre. Még sem tette meg. Sokáig még a költözését követően is a régi, eladott lakásának a címe volt a lakcímkártyáján, amíg az új tulajdonos ki nem jelentette onnan.

A volt főnököd is ilyen, amíg az új lakó ki nem jelenti addig elvan azzal, hogy neki van lakcímkártyája és azon van egy lakcíme, ha kell akkor ezt tudja használni - közben meg valójában már nem ott lakik.

Ha neked fontos, hogy megtalálják akkor ez ezzel a költséggel jár. Gondolom azért kell letétbe tenned és nem befizetned a 80 ezret, mert ez nem a te költséged lesz ha megtalálják, hanem az övé - de addig is ki kell valakinek fizetnie amíg be nem tudják az illetőn hajtani. Erre azért kérdezz rá hogy így van-e!

Választhatod azt is, hogy te próbálod megtalálni mint egy magánnyomozó, csak kétlem, hogy sikerülne. Mivel ez a hivatalos eljárás, annyi a választásod hoyg vagy odateszed a pénzt mellé vagy feladod az egészet.

2023. máj. 3. 08:56
 3/12 anonim ***** válasza:
Kérj végrehajtást az ingatlanjaira!
2023. máj. 3. 09:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, azt én értem, hogy valsózínűleg elköltözött,de nem jelentkezett ki. De azt viszont nem értem, hogy miért nem tekintik így kézbesítettnek a levelet,úgyhogy van bejelentett lakcíme. Az, hogy nem jelentkezt ki onnan az az ő baja.
2023. máj. 3. 09:27
 5/12 A kérdező kommentje:
3) A marasztalási perre, ment ki a perlevél. Ebben a perben lenne tárgyalva, hogy milyen formában kapom meg a tartózást tőle.
2023. máj. 3. 09:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Egyébként én azt sem értem, hogy a bíróság mire alapozza, hogy nem ott lakik. Csak a levél jött vissza ezzela felirattal, akár más scalád tag is állíthatta a postásnak, hogy elköltözött.
2023. máj. 3. 09:30
 7/12 anonim ***** válasza:
4 Én úgy tudom, hogy nem kell már személyesen átvennie, hogy kézbesitett legyen!, Amugy hogy jött össze ennyi tartozás?
2023. máj. 3. 09:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy ha kétszer kikézbesítik és nem veszi át, akkor hivatalosan kézbesítettnek tekintendő a levél.

Tehát nem érdekli a hivatalt, hogy lusta volt bemenni érte a postára, vagy hónapokon át Tahitin nyaral és senkit nem bízott meg a levélszekrénye ürítésével vagy elköltözött onnan és sose fogja keresni az oda bedobott leveleit, értesítéseit.

De pont ezért kéne ügyvéd, hogy azonnal naprakész válaszokat kapj, ill. tudd, mi lesz a következő lépés, ill. mit célszerű neked tenned.

2023. máj. 3. 09:31
 9/12 A kérdező kommentje:

7)

A tartozás úgy jött össze,hogy eleve 7 számjegyű volt a fizetésem, viszont tavaly június közepe óta nem kaptam fizetést,de felmondást se, így korábban a törvényszék munkaügyi bírósága úgy ítélte meg,hogy a fizetés attól függetlenül kijár,hogy ténylegsen dolgoztam-e, vagy sem, mivel nem teljesítmény alapon kötöttük a munkaügyi szerződést 2020-ban. Februárban szüntette meg a munkaviszonyomat a felszámoló biztos.

2023. máj. 3. 09:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
De akkor nem a főnököd tartozik, mint magánszemély, hanem a munkahelyed. Ami adott esetben persze lehet, hogy a főnököd cége. Sőt, ha egyéni vállalkozóként alkalmazott téged, akkor személy szerint ő. Ugyanakkor nem az az érdekes, hogy ő hol lakik, hanem, hogy a vállalkozásának mi a székhelye ill. bejelentett levelezési címe. Ha ott nem veszik át a levelet, attól még a hivatal gépezete megy tovább.
2023. máj. 3. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!