Akkor most mikortól is lesz tilos avart, és kerti hulladékot égetni országos szinten?
Ugyebár 2020-ban hoztak egy olyan törvényt, hogy országosan tilos. Aztán meggondolták magukat, és a covid veszélyhelyzet fennállásáig áthelyezték az egészet önkormányzati hatáskörbe. Ha jól tudom, covid veszélyhelyzet már rég nem áll fenn, az égetés mégsincs betiltva azóta sem. Miért?
(Felejtsük el most az olyan felesleges köröket, hogy biztos hülye városi vagyok, ha nemtetszik költözzek el, blablabla. A piromániásoktól mindet hallottam már, és unom.)
"Ugyebár 2020-ban hoztak egy olyan törvényt, hogy országosan tilos. "
Aztán hoztak egy olyan rendeletet amiben ideiglenesen az önkormányzati rendeleteket szabták feltételnek és ez azóta sem változott. Vagyis a településed maga dönti el hogy lehet-e és ha igen akkor mikor és hogyan lehet.
Az Alföld elkezdett elsivatagosodni és mi még mindig ott tartunk, hogy szervezett komposztálás és talajjavítás helyett égetjük az avart és a kerti hulladékot.
Néha úgy érzem, hogy ez az ország menthetetlen.
2-es válaszoló, igen, én is azt írtam le. Csakhogy, akkor a rendelet valahogy úgy szólt (nincs kedvem most előbogarászni, így bocsánat ha nem tudom pontosan idézni), hogy a covid veszélyhelyzet fennálltáig lesz az önkormányzatok hatásköre.
Megkerestem ezzel kapcsolatban a Levegő munkacsoportot, ők is próbálnak erre hivatalos választ kapni a minisztériumból, csakhát szarnak az ő fejükre is, nem kapnak választ. Előre megyünk ugyebár...
Pedig 2020-ban nem azért hozták meg végre ezt a törvényt, mert az EU-tól kaptak egy alapos fejmosást, és azt hiszem büntetést is, amiért nálunk még mindig mehet ez az agyatlan füstölés a kertekben? Nekem valami ilyesmi rémlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!