Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csakaszex.hu,csakegyejszakara,...

Csakaszex.hu,csakegyejszakara, sunamustra. Átverős oldalak meddig mennek el?

Figyelt kérdés
Kb 1 évvel ezelött regisztráltam a csakegyejsakara nevű oldalra és váltottam egy prémium tagságot. Már régen töröltem magam,de egyszercsak jött egy fizetési felszólítás és azóta több tucat egy német behajtási cégtől majd egy ügyvédi irodától. Tudom hogy kamu, mert neten sokan írnak erről. Arra lennék kíváncsi akik ugyanígy beleesetek ebbe. Mi lett a végkifejlett? Volt olyan, hogy közjegyzőig el jutott az ügy?

2023. ápr. 29. 16:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

#9: „... Itt az a gond, hogy az e-mail nem bizonyíték.”

Azt a bíró dönti el. A külkereskedelemben szinte minden rutintevékenységhez kapcsolódó dokumentumot beszkennelve emailben küldenek manapság, a biztosítótársaságok még százezer eurós nagyságrendű kártérítéseknél is elfogadják, senki nem hivatkozhat arra hogy csak tértivel, hagyományos postán küldött levelezést fogad el és az emaileket nem kapta meg. Főleg ha ezt a szerződésben (mint ahogy a kérdező ezt írja is) eleve elfogadott felmondási formának ismerik el.

2023. aug. 12. 13:36
 12/25 anonim ***** válasza:
Én is felregisztràltam az oldalra,fizetni is szerettem volna de nem sikerült-nem volt térerő,vagy ilyesmi.Vagyis egyetlen percig sem voltam előfizető,és nem használtam fizetős szolgáltatást.Mire újra próbàlkozhattam volna,kiderült hogy átverős oldal és el akartam állni a fizetéstöl,és törölni magam.Ennek néhány hónapja,azóta is kapok fenyegetést,csak nem tudom mire fel...Nincs jogom meggondolni magam?Miért kellene fizetnem,ha töröltem magam,kb 1 óra utàn?
2023. szept. 11. 18:16
 13/25 anonim ***** válasza:

Ha nem fizettél, akkor is érvényes szerződésed van.

TEHÁT jogosan követelik a pénzt.

Pont ugyanaz a helyzet, mint a kérdezővel.

Tipp: valamilyen módon dokumentáltan le kell mondanod. Természetesen csak szerződés szerint lehet, és az eddigi költségeket fizetned kell.

2023. szept. 11. 18:22
 14/25 anonim ***** válasza:
13-as:nem vágom miért lenne jogos a követelésük...egy társkeresőn nem kötelezhetnek arra hogy előfizető legyek,én döntöm el,akarok e prémium szolgáltatást-esetemben eláltam a fizetéstől még a tranzakció előtt,majd töröltem is magam.Meggondoltam magam,ez talán törvénytelen?
2023. szept. 11. 18:44
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem.

A következő a helyzet:

1: kötöttél fizetős szerződést? Ha igen, fizetned kell.

2: Ha egy ingyenes regisztrációt csináltál, ahol OTT VOLT, hogy ingyenes, és nem vettél igénybe fizetős szolgáltatásokat, akkor nem kell fizetned.

De nekem gyanús, hogy az 1.-t csináltad.

2023. szept. 11. 19:05
 16/25 anonim ***** válasza:
Minden társkeresőn ingyenes a regisztáció,utána fizetsz,mikor ràjössz hogy semmire nem mész sz alapszolgàltatásokkal.És nem,nem vettem igénybe fizetős szolgàltatást,hisz el sem jutottam a fizetésig.
2023. szept. 11. 19:37
 17/25 anonim ***** válasza:

"Minden társkeresőn ingyenes a regisztáció"

Nem igaz, vannak eleve fizetősek is.

Ráadásul pont az ilyen becsapós oldalak, amiről most beszélünk, szoktak olyan szerződéseket kötni, hogy fizetni kell. Különben miért küldene felszólítást?

Szerinted hülyék ők?

TEHÁT: pontosan hol van az a szerződés, amit aláírtál?

2023. szept. 11. 19:39
 18/25 anonim ***** válasza:
Interneten kötötte, tehát joga volt elállni a szerződéstől 14 napon belül. Amúgy meg mi áll rendelkezésükre? Egy email cím névvel és esetleg egy kártyaszám? Ezzel kb a sóhivatalba mehetnek pénzt behajtani, egy magyar bíróság körberöhögi ezeket a nyomi disznókat.
2023. szept. 11. 19:54
 19/25 anonim ***** válasza:

El lehet állni a szerződéstől, valóban:

[link]

DE AKKOR EZT EGYÉRTELMŰEN JELEZNI KELL!

Az nem elállás, ha nem fizet!

2023. szept. 11. 20:18
 20/25 anonim ***** válasza:

Törölte a regisztrációját, mi ez ha nem "egyértelmű jelzés"? :)

2023. szept. 11. 20:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!