Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anyu 3 éve meghalt. Önkorm-i...

Anyu 3 éve meghalt. Önkorm-i bérlakásban lakott. Nem laktunk egy címen. Ezt levélben megírtam, és hogy üres a lakás.Most azt mondják,hogy nincs leadva a lakás, és az elmúlt 3 év lakbérét keresik rajtam.Jogos ez? Követelhetik? Közel 2mFt-ról van szó.

Figyelt kérdés

2023. ápr. 26. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha te vagy az örökös, akkor igen.
2023. ápr. 26. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mikor írtad meg levélben? Amikor meghalt vagy mostanában?
2023. ápr. 26. 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A bérlő halálával a bérleti szerződés megszünik! A bérlő halálát be kell jelenteni az önkormányzatnál. (és a különböző szolgáltatóknál is, megadott határidőn belül) Ekkor a lakást "le kell adni". Az önkormányzat leellenőrzi az ingatlant és megállapítja, hogy kell-e valamilyen munkát elvégezni (vagy annak költségét kifizetni), hogy leadható állapotban legyen. Ha ez megtörténik, a lakást az önkormányzat átveszi.

A 3 év alatt fizette-e valaki a lakásbérleti díjat? Ezek szerint, nem. A követelés tehát jogos, sőt még egyéb jogi problémák és költségek is felmerülnek majd, ráadásul még az egyéb közüzemi szolgáltatásokkal kapcsolatban is (víz, gáz, villany, távfűtés, internet/tv stb) mivel valószínüleg azt sem fizette senki, a szerződések pedig "élnek".

Hát, kösd föl az alsóneműt és gyűjtsd a pénzt, mert ez kemény meccs lesz!

2023. ápr. 26. 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
És mégis mit csináltál az elmúlt 3 évben??? Ha egy lakást át akarsz adni, nyilván közösen oda kell menni, állapotot felmérni, jegyzőkönyvet írni, odaadni a kulcsokat stb.
2023. ápr. 26. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Először is részvétem anyukád miatt.

Szerintem nem jogos a követelés.

Úgy értem,ha jól tudom most már nem igazán lehet önkormányzati lakást bérleti jogát örökölni.

A bérlő halálával a bérleti szerződés is megszűnik.

2023. ápr. 28. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Csakhogy az önkormányzat abból tudja meg a bérlő halálát, ha bejelentik. Tehát -szerintem- a követelés jogos.

Analóg eset: valakinek meghal a hozzátartozója, és nem jelentik be a NYUFI felé, és ők a nyugdíját továbbra is folyósítják. Akkor a nyugdíj visszakövetelése sem jogos?

2023. ápr. 29. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi lett itt vegul?
2023. nov. 2. 08:05
 8/8 anonim ***** válasza:

"levélben megírtam, .. hogy üres a lakás"

Még szerencse hogy az elhunyt nem maradt azóta is ott..

A többi szolgáltatóval közös tartozásodat majd a behajtó behajtja rajtad. Mint a filmben a baltás.

Hát ez most egy James Bond-féle "tudd-hogy-értsd" helyzet. Más szóval, ki az ördögnek szolgál, az bizony kínnal fizet. Értem, drágáim? 😉

2023. nov. 23. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!