Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vízjelet eltüntetni lehetséges...

Vízjelet eltüntetni lehetséges, de törvényes? Nem olyan egyértelmű nekem!

Figyelt kérdés

Módszer pl: https://www.youtube.com/watch?v=sjbHhLdBdHM

Mármost elsőre mindenki azt mondaná szerintem, hogy nem szabadna jogilag, mert attól hogy kitettek egy képet vízjellel, attól még nem adtak a fehasználhatóságra engedélyt, ez csak egy módszer a megvédésre.

Másrészt szerintem soha senki nem írta le rendesen, ezek a cégek sem, valószínűleg ezért lopták el az AI képgenerátorok ezeket az adatbázisokat.

Amit nem írtak le szerintem, hogy két képről kell beszélni, a valódi képről, amit egy ilyen oldal el akar adni, és egy másikról, amit pl. vízjelesen kitesz. A kettő két különböző entitás, de szerintem sok felhasználói szerződésben csak kép-ként említik, ami helytelen, azaz nem törődnek a vízjelessel, hanem csak az eladni kívánt eredetivel.

2023. ápr. 23. 12:19
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha nem használod fel sehol, akkor az. A saját könyveidet is digitalizálhatod, képeket átalakíthatsz, rajzolhatsz jogvédett emblémákat és karaktereket stb., a lényeg, hogy forgalomba nem hozható.
2023. ápr. 24. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!