Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jog ilyenkor nem tesz...

A jog ilyenkor nem tesz különbséget a szexuális erőszak és a beleegyezéses szex között?

Figyelt kérdés

Ha valaki 20 éves és lefekszik egy 13 lvessel, de mindkettő beleegyezett, a 20 éves is akarta és a 13 éves is, akkor ez jogilag ugye bűncselekmény, mert nincs meg 14 éves, de végső soron ez akkor is nemi erőszak, ha mindkét fél akarta a dolgot?

évessel*

2023. ápr. 20. 14:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Így van, ahogy a kifejtésben leírtad.
2023. ápr. 20. 14:19
 2/19 A kérdező kommentje:

De ez akkor úgy baromság ahogy van. Ha kikötöznek egy 13 évest a fához és megerőszakolják, akkor az ugyanaz, mintha a 13 éves kívánná a szexet és szerelmes is lenne (tegyük fel, még szerelmes is, a példa kedvéért, de e nélkül is jó lenne, csak így még jobb.)

Elképesztően szar ez így. Beleegyezéses szex= megerőszakolás.

2023. ápr. 20. 14:21
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Mivel a 13 éves jogilag még nem cselekvőképes, a "beleegyezése" jogilag semmis.
2023. ápr. 20. 14:23
 4/19 A kérdező kommentje:

Értem én, de attól még nem mindegy neki, hogy szeretné e a dolgot, vagy kínszenvedés lenne. Szóval tudom hogy jogilag ez van, csak hülyeség az egész.

Szerinted teljesen mindegy neked, hogy akarod e vagy sem? Nincs különbség aközött, hogy szerelmesen lefekszel valakivel, vagy megerőszakol (nem csak jogilag, amúgy is).

De ha a 13 éves cselekvőképtelen, mi van ha megöl valakit? Ezt nem értem, hogy akkor mi van a 14 alattiakkal, akik rabolnak, gyilkolnak, etc.

2023. ápr. 20. 14:26
 5/19 A kérdező kommentje:

No meg ha egy 13 éves fiú megdug egy 30 éves nőt, akkor a nő erőszakolta meg jogilag, ugye?

Bár a társdalom a férfiakat jobban elítéli ezért, ami nem szép.

2023. ápr. 20. 14:28
 6/19 anonim ***** válasza:
80%

"Ha kikötöznek egy 13 évest a fához és megerőszakolják, akkor az ugyanaz, mintha a 13 éves kívánná a szexet és szerelmes is lenne"

Természetesen nem ugyanaz, de mindkettő illegális.

"tegyük fel, még szerelmes is"

Értem, de az elv az, hogy egy 13 éves gyerek és egy felnőtt ember között akkora hatalmi különbség van, ami a 13 évest rettentő kiszolgáltatottá teszi. Lehet, hogy a gyerek beleegyezik a szexbe, de pl azért teszi, mert felnéz a felnőttre és meg akar neki felelni.

Nem egy példát olvastam, amikor a férfi azt hitte halálosan szerelmesek, a nő meg már 30+-osan a pszichiáter kanapéján tárta fel, hogy igazából egyfajta apapótlékként tekintett a tanárra/edzőre, és egészen másfajta szeretetre lett volna szüksége. Csak éppen ezt 13-14 évesen nem tudta felmérni.

Ezek miatt az a gondolat a dolog mögött, hogy egy 13 éves gyerek beleegyezése nem tekinthető beleegyezésnek.

2023. ápr. 20. 14:30
 7/19 anonim ***** válasza:
69%

"ha egy 13 éves fiú megdug egy 30 éves nőt, akkor a nő erőszakolta meg jogilag, ugye?"

Pontosan.

2023. ápr. 20. 14:30
 8/19 A kérdező kommentje:

"Értem, de az elv az, hogy egy 13 éves gyerek és egy felnőtt ember között akkora hatalmi különbség van, ami a 13 évest rettentő kiszolgáltatottá teszi. Lehet, hogy a gyerek beleegyezik a szexbe, de pl azért teszi, mert felnéz a felnőttre és meg akar neki felelni."

Akkor ennyi erővel a nettó 1,5 milliót kereső informatikus meg a nettó 200 ezret kereső párját teszi kiszolgáltatottá.

Ezt tényleg nem szőrszálhasogatásból írom, csak a logika miatt. Értem én a törvény logikáját, de nem arányos a logika. Meg eleve honnan tudod, hogy nem őszintén szerelmes? A jog rákényszeríti a 13 évesre, hogy a te érzésed az nem őszinte, mert nem nőttél még 1 évet. Szóval eleve feltételez valamit, ami vagy igaz vagy nem. Másrészt meg akkor ha valaki egy bandatagja és lefekszik a bandavezérrel, hogy a bandában ő legyen a menő csaj, akkor ennyi erővel ez is erőszak, ha mindketten 16 évesek, akkor is lehet alá fölérendeltség, az lehet mindig.

Engem zavar a társadalmi kettős mérce, hogy a férfiakat jobban elítélik, titeket nem? Ha egy fiú lefekszik 14 évesen 40 éves nővel, akkor ő lesz a menőcsávó, ha 14 éves lány 40 éves pasival, a pasi aljas féreg, a lány áldozat. De ennek ellenére vicces, hogyha 13 éves srác megdugja a tanárnőjét, akkor ő lesz megerőszakolva, pedig ő dugta meg a másik felet, csak hát mégis ő a fiú, neki van pénisze, érthető dolog.

Értem én, hogy van aki csak alá és fölérendeltség miatt fekszik le, de a törvény nem ad lehetőséget rá, hogy ne így tekintse, pedig nem csak ez létezik.

2023. ápr. 20. 14:38
 9/19 A kérdező kommentje:
A kérdésem amúgy elméleti, csak ki akarom írni, mi bajom ezzel. Meg akkor már persze ti látjátok is és válaszoltok rá.
2023. ápr. 20. 14:40
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

14 alattival 18 ev feletti nem szexelhet

torodj bele

2023. ápr. 20. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!