Rendeltem Marketplacen magánszemélytől egy cipőt 40ezerFt-ért.Eredetiként hirdette, miután megérkezett kiderült, hogy majdnem eredeti árért vettem egy hamisítványt.Az eladó állítása szerint ő nem tudott róla, hogy hamisítvány.Jogilag mi a teendő?
Azt szeretném tudni van e mód visszakapni a pénzemet, ugyanis eredetit szerettem volna vásárolni.
Ér e valamit a feljelentés?
Ő is valahonnan vásárolta. Valószínűleg tudta, hogy nem eredeti.
Ha bebizonyosodna, hogy direkt vert át, akkor csalás is lehet belőle.
Én a helyedben visszakérném a 40 ezret, visszaküldeném a terméket. Ha nem fizeti vissza, akkor bíróság kötelezi arra, hogy fizesse ki neked, miután megnyerted a pert. Időben ez 1 év is lehet. Viszont neki nagyon nem éri meg a kockázat 40 ezer forint miatt, mert akár csalást is megállapíthatnak és ha van más ügye is, akkor nem biztos, hogy csak pnzbirságot kap.
Tehát én feljelenteném, ha nem állítjuk vissza az eredeti állapotot.
Igen, sajnos előfordulhat, hogy csak évek múlva fizeti ki nagy nehezen, ha már ült is emiatt, ügyvédi felszólítás stb. Én ennek ellenére sem hagynám annyiban.
És minden felmerülő költséget ráhárítani! Az ügyvéd díját, útiköltség, stb.
Egyszerűbb lenne ha visszaadná, neki is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!