Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 3 napig használtam a telefont,...

3 napig használtam a telefont, élhetek az elállási joggal?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy Samsung telefont, de arra jutottam, hogy nem igazán vagyok megelégedve és gondolkozom az elálláson. Ugyanakkor nem tudom, hogy 3 nap használat után van-e lehetőségem erre. Fotóztam, appokat töltöttem le és használtam (az alapokon felül kilencet), hálózati forgalmat generáltam (hívások, mobilnet, stb...), szóval egyszerűen befogtam rendes használatra. Nem vagyok valami jártas tech témában, ezek együtt lehetnek olyan hatással, hogy gyári visszaállítás után is megmaradjon a nyomuk? Magyarán lehet annyira "viseltes" a telefon, hogy ne tudjam már visszaküldeni? Egyáltalán már csak az is kizáró ok lehet, hogy beüzemeltem?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2023. ápr. 19. 21:09
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
13%

30.

Senki nem irta, hogy nem leg

lis! A kipróbálás és a használat nem ugyan az!!

2023. ápr. 20. 15:39
 32/41 anonim ***** válasza:
0%
Nálam például 2 hét alatt jött ki egy gyártási hibája a telefonnál. Na?
2023. ápr. 20. 15:56
 33/41 anonim ***** válasza:
57%

32.

Az a garanciális javításra cserére áll azt hiszem 2 évig,nem függ a 3 naptól!

2023. ápr. 20. 15:59
 34/41 anonim ***** válasza:
9%

És mi van az elektromos fogkefével?

Mondjuk használom 3 napig aztán nem tetszik akkor akik lepontoztak azok szivesen átvennék újként ha megtisztítom úgy hogy nem látszik hogy használt ? !

2023. ápr. 20. 16:01
 35/41 anonim ***** válasza:
78%

1) tetelesen fel van sorolva, hogy ***felbontott*** higienia, egeszsegugyi termekre nem vonatkozik a 14 mapos elallas.

2) a felbontott, visszakuldott termeket nem adhatjak el ujkent, hanem árengedménnyel, ujracsomagolt termekkent kerul ismet forgalomba.

Szoval a peldad nem jo :)

2023. ápr. 20. 16:19
 36/41 anonim ***** válasza:
7%

35.

Mi ez a szőrszálhasogatás?

Ugyanúgy vissza lenne téve a dobozába ahogy a kérdező is visszarakja a telefont!

2023. ápr. 21. 01:17
 37/41 anonim ***** válasza:
32%
#36: Tényleg nem érted, hogy van erre egy törvény ami azt mondja, hogy 14 napon belül visszaküldheted, indoklás nélkül ha nincs jelentős értékcsökkenése, kivéve higieniai termékek meg hasonlók ugye?! Pont az ilyen esetekre lett kitalálva. Nyilván egy gyökér aki ezzel visszaél, de amikor egy online vállalkozás üzleti tervet készít akkor beleszámolja ezt is, ne gondold, hogy nem!
2023. ápr. 21. 03:23
 38/41 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező: jogod van visszaküldeni, pontosan a Te példádra lett kitalálva az elállási jog. Küldd vissza nyugodtan!
2023. ápr. 21. 03:24
 39/41 anonim ***** válasza:
80%

Tévedsz 37- 38.

a fogyasztó számára csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat biztosítja a jogszabály, az ezen mértéket meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel, tehát a vállalkozás nem köteles a termék teljes árát és a költségeket megtéríteni

A kereskedő legfeljebb az értékcsökkenést vonhatja le a fogyasztónak visszafizetendő teljes összegből

2023. ápr. 21. 08:19
 40/41 anonim ***** válasza:
78%

Miert teved a 37-38?!

Amit a kormany rendelet ir a szukseges hasznalatrol, abba a 3 napos kiprobalas belefer.

2023. ápr. 21. 08:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!