Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a helyzet ilyenkor? Mit...

Mi a helyzet ilyenkor? Mit tehetek ez ügyben?

Figyelt kérdés

Adásvételnél a szerződésben foglalt teljesítési időn belül nem utalja el a vevő a vételárat az abban rögzített bankszámlaszámra, és feljelentem, mire számíthatok?

Meddig húzódik el az ügy? Be tudják hajtani rajta?

Vagy büntetést kap, én meg bebuktam? Nem látok pénzt?

2023. ápr. 15. 07:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ne add el neki az adott dolgot és ennyi. Mi a probléma?
2023. ápr. 15. 09:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha a tulajdon átadása már megtörtént vagyis a tulajdoni lapra be lett jegyezve hogy az övé az ingatlan és ez csak egy részletfizetés elmaradása, akkor nagy valószínűséggel buktad az ügyet. Rokonaim így jártak, a vételár egy kisebb részét havonta kellett volna törlesztenie a vevőnek de már a tulajdon átadása után. Pár hónap múlva már csak külön figyelmeztetésekkel fizettek, újabb hónapok után már úgy sem, több százezer forint veszett el. De ez náluk be volt kalkulálva kockázatként, még így is a lehető legjobb megoldást választották, mert ott nehéz volt vevőt találni.

Ha még nincs átruházva az ingatlan, vagyis a szerződés szerint majd akkor válik csak az övékké az ingatlan ha a teljes összeget kifizették, akkor nincs veszve semmi. marad a te neveden, a te tulajdonodban és ha mégis kell nekik akkor újra kell tárgyalni az árat, hiszen a szerződést megszegték.

Az ügyvédet kérdezd meg, hiszen ezért fizetitek, hogy a szerződéskötés rendben menjen!

2023. ápr. 15. 09:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2023. ápr. 15. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!