Ha egy farkas amit jeladóval felszereltek, majd szabadon engedtek Svájcban, majd Magyarországon mondjuk például kint a kertben megöli a gyerekemet, azért felelősségre lehet vonni valakit?
A farkast is elítélhetik (sajnos).
Én tényleg csak jogi vonatkozásban kérdezem ezt, mert nem teljesen értem az ügyet. Nem mintha mentegtőznöm kellene bárkinek, mert a sötétek egyből támadnak, de állatvédelmi törvényekkel is szeretnék foglalkozni.
Közben viszont nem értem a kiindulópontját ennek az egésznek.
Arra lennék kíváncsi, hogy egy kutató csoport szabadon engedhet vadállatot?
Ha a szülőt terheli a felelősség, akkor ha a szomszéd kutyája átjön a kerítés alatt és szét tépi a kertben játszó gyermeket, azért is a szülő a felelős?
Egy példa a sok közül, hogy hogyan tépi szét a gyerekeket a sötétzöldek által védett farkas!
Lehet még guglizni, ha azt hiszitek, hogy kamu!
"Ha a szülőt terheli a felelősség, akkor ha a szomszéd kutyája átjön a kerítés alatt és szét tépi a kertben játszó gyermeket, azért is a szülő a felelős?"
Kérdező!
A szomszéd kutyája a szomszédé, tehát ő lenne a felelős. A farkas senkié. Érted a különbséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!