Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag van valami gond azzal...

Jogilag van valami gond azzal ha valaki bemegy egy egyetemi épületbe és céltalanul bolyong, mászkál órákon át a folyosókon? Meg ül egy padon

Figyelt kérdés
Kirakhatják az épületből vagy joga van ott tartózkodni akármennyire értelmetlenül is?
2023. ápr. 14. 07:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Mármint egy idegen személy nem az egyetem dolgozója, hallgatója
2023. ápr. 14. 07:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem.

Nem közterület. Annak van ott keresni valója, aki hivatalos tanulmányi vagy munka ügyben jár el ott. De ha biztosra akarsz menni, akkor kérd ki, hogy mit rendelkezik erről az intézmény házirendje.

2023. ápr. 14. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Ha bemész az egyetemre, senki nem fogja megkérdezni, hogy te ki vagy és mit csinálsz ott (nyilván addig, amíg normálisan viselkedsz).

Előadásra egyébként nyugodt szívvel be lehet ülni, ha van elég hely.

2023. ápr. 14. 08:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem kimeriti a normális viselkedés fogalmát. Addig nem probléma, amíg valakinek fel nem tűnik, vagy baj nem lesz.
2023. ápr. 14. 08:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem normális. Én nem levike nem mehetsz be, mert te oda nem céltalanul mész be hanem lopni.
2023. ápr. 14. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Az egyetemi előadások nyilvánosak, bárki beülhet rájuk, szóval ilyen célból is lehet ott egy idegen.

De egyébként a legtöbb esetben meg sem kérdezi senki, hogy ki vagy, hová és milyen ügyben jöttél. Fel sem tűnik senkinek, hogy miért ül ott egy idegen a folyosón, senkit nem érdekel. (Természetesen amíg nem követ el valamit az illető, pl. lopást, rongálást, zaklatást stb.).

2023. ápr. 14. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!