Mi a véleményetek a tervezett Státusz törvényről?
3, hát szopórolleren való élettöltésről írtál. És hát a státusztörvény - meg úgy általában a kormányzat oktatásügyi intézkedései - arra jók elsősorban, hogy minél rosszabbbá tegyék az oktatás színvonalát.
Azaz az van szopóágon, aki itthon próbál értelmes gyereket nevelni.
Egyébként a 3asban írt mondatod hűen tükrözi a kormány gondolkádását is:D "Mi köze az oktatásnak a gyerekekhez?":D Kb ennyi fogalmuk van róla...
"Mi köze van a gyerekvállaláshoz."
Hát nem tudom, kik is járnak az iskolákba? Ja, hogy gyerekek? Durva, mi?
Egy pár gyerekvállalásról beszélget:
-Szivem én úgy szeretnék egy gyereket !
-Drágám nekem is ez a legfőbb vágyam !
-Kisfiút vagy kislányt szeretnél ?
-Most jut eszemben hogy olyan rossz az oktatás helyzete. Ezek a szegény tanárok is folyamatosan panaszkodnak.
-Jó akkor ne vállaljunk gyereket.
Olyan életszerű ugye ? Így döntenek az emberek. Durva mi ?
"Olyan életszerű ugye ? Így döntenek az emberek. Durva mi ?"
Látszik, hogy te döntésképtelen leszel majd, ha oda kerül a sor.
Figyelj, mutatok egy reálisabb beszélgetést:
- Szívem, én úgy szeretnék egy gyereket!
- Drágám, nincs rá elég pénzünk még GYES mellett sem.
- Nem baj, majd vissza megyek dolgozni!
- Nem lehet, ahhoz kellene bölcsőde is, meg később óvoda, de a környékünkön mint beteltek.
- Majd rábízzuk a nagyira!
- Drágám, ha ez működne is, majd el kell, hogy költözzünk, mert az itteni iskola (már ha van) egy retek sz*r, a városban pedig több pénzre lesz szükségünk egy kisebb lakás fenntartására is.
A gyermekvállalás első két kérdése mindig az lesz, hogy emberileg és pénzügyileg képesek-e rá a szülők, de ezek kapcsolatában keményen szerepet játszik a helyi oktatás, egészségügy, szociális hálózat, és a szélesebb család helyzete is. Aki ezt nem hiszi, olvasgasson a témában néhány tanulmányt, aztán azzal vitatkozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!