Póthagyatéki kellene?
Apukám 7-8 éve meghalt. Nem tartottam vele a kapcsolatot. Akkoriban elég fiatal voltam, nem foglalkoztam a jogi részével. Nem volt hagyatéki tárgyalás, vagy ha volt is anyukámmal nem tudtunk róla, mert a lakcímünkkel voltak gondok (albérlet, ahová nem jelentkezhettünk be, nem lakott senki az állandó lakcímünkön), szóval hivatalos levelet nem nagyon kaptunk meg.
Tudtommal apukámnak nem volt semmilye (ingatlan vagy ilyesmi) csak maximum adóssága.
Ha szeretném jogilag is lezárni a dolgot, vagyis biztos akarok lenni abban, hogy nem örököltem pl adósságot, hogyan és hol tudok póthagyatékit kérni?
Köszönöm!
Önkormányzatnál tudod elindítani.
Viszont jó tanács előbb földhivatal a halotti bizonyítvánnyal. Nincs e mégis a nevén földterület vagy bármi ingatlan. Tapasztalat, hogy nem nézz utána se a jegyző, se a közjegyző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!