Be kell fizetnem ezután a póthagyatéki árát?
Megpróbálom röviden:
Anyukám meghalt 2016-ban. Utána rendben lezárult a hagyatéki, nem volt semmi probléma.
Tavaly meghalt a nagypapám, anyukám apukája. Anyukámnak van két testvére, nekem egy, így 4-en voltunk örökösök a papa után.
A nagypapám hagyatéki tárgyalásán 3-an lemondtunk az általunk örökölt földrészekről a negyedik örökös javára.
Most kaptam én is, a testvérem is levelet az édesanyám hagyatékát intéző közjegyzőtől, hogy póthagyatéki volt, és kell fizetnünk 11.300 ft-ot, és a jogerőre emelkedés után ezt a földrészt bejegyzik a nevünkre.
Most fizetnünk kell komolyan egy olyan földrész után, amiről már egy másik közjegyző előtt lemondtunk? Ez mégis hogy? Anyukám holtan örökölt? A közjegyzők nem beszélnek egymással?
Tudom, felhívom őket, de hétfőig megőrülök.
Ennek nem nagyon van értelme; itt szerintem valami más történhetett. Hogyan örökölné meg anyukád azt, amit más megörökölt mástól, pláne úgy, hogy már nem él...?
Vegyétek fel a kapcsolatot a közjegyzővel, és tisztázzátok a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!