Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi úton tudok-e reagálni...

Jogi úton tudok-e reagálni Bencsik András azon kijelentésére, mely szerint ő ünnepli, hogy halálra lehet ítélni homoszexuális embereket Ugandában?

Figyelt kérdés

Meleg emberként mélységesen sokkolt engem Bencsik András azon kijelentése, mely szerint, ő nagyon boldog és ünnepli, hogy Ugandában a homoszexuális embereket halálra lehet ítélni. Erről van is egy cikk az interneten:

[link]

Én magam homoszexuális vagyok és több ok miatt is szeretnék jogi úton reagálni Bencsik András kijelentésére.

(1) Homoszexuális emberként veszélyben érzem magam Magyarországon, amiért Bencsik András következmények nélkül mondhat ilyen dolgokat egy magyar TV csatornán, a Hír TV-ben.

(2) Úgy gondolom, hogy a tény, hogy Bencsik András ünnepli emberek megölésért, tulajdonképpen bűnpártolás.

(3) Nem szeretném hagyni, hogy megalázzanak bárkit is nyílvánosan a TV-ben azért, mert homoszexuális.

Kérdésem, be tudom-e perelni Bencsik Andrást, tudok-e jogi úton lépni az ügyben? A rendőrséget fel tudom-e hívni ennek ügyében, vagy más úton kellene őt beperelnem?

2023. márc. 29. 20:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
Csak a még nem létező gondolatrendőrségen tudnál feljelentést tenni.Helyette inkább fordulj szakemberhez ha túl érzékeny vagy.
2023. márc. 29. 20:44
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Békemenet Bandinak bőven elég bünti, hogy Békemenet Bandiként fog rá emlékezni az utókor, 30 év múlva olyan pribékekkel lesz egy polcon, mint bármelyik keretlegény vagy Erdős Péter és Zagyva György Gyuszkó.
2023. márc. 29. 20:48
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Jogi segítséget nem tudok adni de egyre nagyobb szégyen ez az ország:(
2023. márc. 29. 20:51
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem jobban teszed, ha menekulsz ebbol a putribol. Jobb itt mar nem lesz a helyzeted.
2023. márc. 29. 20:54
 5/14 anonim ***** válasza:
80%

Egy normális országban ezt a paragrafust rá lehetne húzni:

BTK.

Közösség tagja elleni erőszak

216. § (1) Aki más valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2023. márc. 29. 20:58
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
@1 Kimondott szó és gondolat között hatalmas jogi szakadék van, nem kell mindenhol orwellezni.
2023. márc. 29. 20:59
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

kérdező..aludj néhányat, nyugodj meg, majd tegyél le a szándékodról..kétségtelen, érthető a felháborodásod, de el fogod bukni a harcod...

Bencsiknek erős háttere van, neked nincs(hamár itt kérdezel)

2023. márc. 29. 21:03
 8/14 anonim ***** válasza:
24%
@8 Ennek viszont semmi köze a homoszexualitáshoz, sima pedofília. Az a baj, hogy semmit nem tudtok Afrikáról, Uganda Jamaica után a világ leghomofóbabb nemzete (leszámítva a putyinpincsi Kadirovot, Csecsenföld a legalja ilyen tekintetben, még akkor is, ha amúgy az átlag csecsenek között csupa remek és kedves embert ismerek), ez nem több, mint politikai stratégia.
2023. márc. 29. 21:13
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, már megtették mások (a reagálást):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 29. 21:23
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Friss fejlemény: [link]
2023. márc. 29. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!