Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha idegent látok, aki bántalma...

Ha idegent látok, aki bántalmazza a gyerekét az utcán, kit lehet értesíteni?

Figyelt kérdés

112-őt hívtam, mivel rászoltam az anyukára, majd engem fenyegetett, de csak rám rakták a telefont.

Szóval, ha nem akarom, hogy a gyereket és persze engem se verjenek össze, kit lehet felhívni? Milyen bejelntést lehetne megtenni és hol?

2023. márc. 28. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontosan mit jelent nálad a bántalmazás? Mit csinált?
2023. márc. 28. 16:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Mentek előttem 5 méterrel, sütött a nap fújt a szél, siettek valami napközibe. Rángatta, lökdöste, fenyegette ordibálva, káromkodott.

Láttam már olyat, hogy a gyerek tényleg hisztizett akármiért? az utcán az anyuka meg ment volna sietősen valahova.. De az a szülő is meg tudta kérni a gyerekét, hogy fejezze be.. És ebbe a szituba meg úgy viselkedett az anya, mintha a kislány tehetne valamiről is.

Konkrétan nem is hisztizett. Csoszogva ment meg nem sietett. Na hát ezért azt gondoltam, hogy durva volt, amit az anya cselekedett a kislánnyal.

2023. márc. 28. 17:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem rendőrségnek kellett volna jönnie, Magyarország minden lemaradottságával együtt is azért már mégsem azon a szinten van, mint az USA, ahol pár pontban még mindig kőkori szinten van néhány Európában már normálisan szabályozott kérdés. Magyaroszág az erurópai mintákkal összhangban 2005-ben csatlakozott a testi fenyítés tilalmához, és abban a pofon tilalma is bele van értve.

[link]

Szerintem a rendőrség szabálytalanul járt el. Rendőrségre tartozik az utcán látott testi fenyítés, és valószínűleg az azt közvetlenül megelőzni látszó viselkedésformák is (fenyegetés, lökdösés).

2023. márc. 28. 17:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a rendőr kijött volna, de a segélyhívó központi operátora tájékozatlan volt. Valaamit ki kell találni, hogy az első körön átjsson a hívást, és a 112-ről kapcsolják a rendőrséget, utána talán-talán a rendőröknek már jobban fel lehet vázolni a dolgokat.
2023. márc. 28. 17:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Rám rakta a telefont és azt hittem át lettem kapcsolva a helyi rendőrökhöz, de aztán csak a süket telefon maradt.

Egyébként a sztorinak vége is van. Mert valamivel begyorsítottak miután szóltam, hogy hívom a rendőrt és 10 méteres lett a táv közöttünk és majdnem ugyan arra a helyre mentünk csak ők 3 házzal hamarabb mentek, mint ahova én.

Nem igazán tűnt első alkalomnak, ahogy a kislánnyal viselkedett, meg ahogy engem fenyített annyira tipikus volt az első félmondata szó szerint az volt, hogy "ez az én saját gyerekem". Egyébként nem emeltetném ki a gyereket a családból, de valami segítség jó lett volna :( főleg a pici lánynak.

2023. márc. 28. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem történt jogsértés.

A szülő egy idióta volt, de ez nem bántalmazás. A rendőr semmit sem tudott volna ebben a szituációban tenni.

2023. márc. 28. 21:07
 7/7 anonim ***** válasza:

A ,,Betört ablakok elve'' alapján szerintem igazad volt. A súlyos erőszak az erőszakot megelőző ,,kis'' erőszak talaján állva tud meggyökeresedni. Ezen főleg azt értem, hogy a súlyos erőszak sokkal nehezebben tudna meggyökeresedni, rejve maradni társadalmunkban, ha már az erőszakot közvetlen megelőző erőszakformák is tabunak számítanának.

A nőszervezetek is mindig elmondják, hogy a fenyegetés, lökdösődés is már a családon belüli erőszak vörös zászlója, sőt, valószinűleg maga is erőszak.

Egy már eleve a helyszínen levő rendőrnek szerintem le kellett volna állítania a lökdösést, fenyegetést. Tulajdonképp szerintem ki is kellett volna jönnie, bár valószínű, hogy az ország szétszakadozott társadalmi állapota nem tesz jót a normális elvek gyakorlatba való átültetésének. Sajnos az USA is egyébként, ha néhol más formában is mint mi, de szintén egy súlyos társadalmi csapdába került.

2023. márc. 28. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!