Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bántalmazza az apukája mit...

Manuel123 kérdése:

Bántalmazza az apukája mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egy lányról van szó aki 16 éves és kényszer fogságba tartja az apja aki bántalmazza őt persze nem iszik meg semmi csak mentálisan is bent tartja a lányt túlságosan szigorú vele és a lány szeretne haza utazni rokonainál baratainál szeretne élni de az apja semilyen képen nem engedje őt el és nem is lehet rá szedni őt erre milyen jogai lehetnek a lanynak? Esetleg a rendőrség tudd ebbe segíteni?? Mentálisan és fizikálisan is bántalmazza !

#család #probléma #Szigorusag
2023. febr. 20. 21:01
1 2
 1/14 anonim válasza:
77%
Ha ez igaz lenne akkor nem itt irogatnál hanem tettetek volna lépéseket. Mert ha én felnőt lennék és tudnám azt hogy egy 16évest bántalmaz az apukája akkor lépéseket tennék. Föleg ha a 16 évessel tartanám a kapcsolatot. Vagy ha nem tudnám tartani akkor bemennék az iskolájába és ott beszélnékvele és vinném az igazgatóiba. Segítségért.
2023. febr. 20. 21:07
 2/14 A kérdező kommentje:
De ő egyik ismerősöm és én is 18 vagyok mit tehetnénk?? Más nem tudd az egészről csak én
2023. febr. 20. 21:09
 3/14 A kérdező kommentje:
És mivel külföldről költöztek át jelenleg nem jár iskolába
2023. febr. 20. 21:10
 4/14 anonim válasza:
88%
Értem hát ha 18éves vagy akkor mehetsz a rendőrségre. Jah ezt bízonyítanod is kell. Akkor mond meg a lánynak hogy vegyefel hangfelvételre amikor az apukája erőszakoskodik vele.. és küldje el neked azzal már indulhatsz is a rendőrségre. Ha a lány annyira megakarna szabadulni már meg tette volna föleg ha lenne k8hez mennie. Nem kell ahoz elengednie megszökik kérsegítséget és hívják a rendöröket. Ennyi. Lehet megis erőszakolja az apja ha ennyire nem engedi sehova meg bezárja akkor az apukának is van félnivalója.
2023. febr. 20. 21:15
 5/14 anonim válasza:
72%
Amúgy 16 vagyok de az tudom hogy igen a rendörség tud segíteni.
2023. febr. 20. 21:18
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Vessző! Könyörgöm, használj vesszőket! Egy okádék volt ezt elolvasni.

Megoldás: amint járni fog iskolába, mert nyakra-fa#zra nem engedélyezik valakinek, hogy magántanuló legyen, mondja el az ofőnek, iskolapszichológusnak. Valakinek. A másik lehetőség, hogy megvárja, amíg betölti a 18-at, aztán szó szerint megszökik, bár akkor már rá is hívhatná a rendőröket, ha nem engedi, hiszen már nagykorú akkor már.

2023. febr. 20. 21:21
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Az azert nem ugy megy, hogy 16 evesen csak ugy baratokhoz koltozhet. Az apja hazavitetheti a rendorokkel.

El kene menni a csaldsegitohoz, elmondani mi a szitu, aztan jo esetben hivatalosan el lehet veluk intezni, hogy rokonokhoz kerulhessen!

Sajnos kb amig ver nem folyik, ha fel is jelenti a sajat apjat, nem foglalkoznak vele nagyon...:(

Szoval en a csaladsegitonel probalkoznek elso korben.

2023. febr. 20. 21:27
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
Gyámhatóság,Rendőrség,esetleg olyan szervezetek amelyek ilyen ügyekre specializálódtak biztosan találsz a neten.Ő maga is kérhet segítséget a gyámhatóságnál, bemegy elmondja a problémáját, kérheti, hogy emeljék ki a családból.
2023. febr. 20. 21:28
 9/14 anonim ***** válasza:
89%

"és a lány szeretne haza utazni rokonainál baratainál szeretne élni "

Ezt nem a 16 éves lány fogja eldönteni. Ez nem kényszer fogság.

Ha veri az apja vagy egyéb dolog van, akkor a gyámhatóságnak lehet szólni és ők kivizsgálják az esetet.

De ha te vagy a fiúja és az a bajod, hogy nem költözhet oda a lány, akkor van egy rossz hírem. Nem is fog.

2023. febr. 20. 21:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok okádék, és az életem szintúgy nem az. 18 évesen illik tudni írni. Nem mondom, hogy tökéletesen, mindenki hibázik, de erre tényleg a legjobb szó az okádék. Egybefolyik az egész, hogy nélkülöz minden vesszőt. Ha már egy oldalon segítséget kérek, azt normálisan írom le, nem odahányva.
2023. febr. 20. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!