Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lelinkelitek nekem ezt?

Lelinkelitek nekem ezt?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám hogy pl. ma is egy BKV ellenőr belém kötött hogy a diákom hátulján nincs az az érvényesítő matrica. Azért nincs rajta mivel már 5 éve nem kell, és nem is kapok a suliba. De ezt ők nem tudják, és kiszeretném nyomtatni és ha újra eljátszák ezt akkor az arcukba nyomni a határozatot! köszönöm
2010. okt. 7. 16:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Arról beszélek, hogy az iskolák nem kapnak érvényesítő matricákat, mivel aki oda jár az tanköteles, szóval csak annak kell érvényesítő matrica aki már nem tanköteles. Szóval most vagyok 15 éves, nekem nem kell rá matrica mivel tanköteles vagyok 18éves koromig. Ezért ha van rajta ha nincs akkor is érvényes a diákom
2010. okt. 7. 16:46
 12/18 anonim ***** válasza:

tényeg nem kapnak! nem 5 éve, hanem kb egy éve!

én 24 vagyok, tavaly én kaptam akkor is matricát amikor egy 16 éves ismerősöm nem kapott az általános iskolában. Azt mondta a sofőrök nem kérik, mert tudják, hogy nem kapnak matricát. De akkor én minek kaptam?

Itt valami eszméletlen káoszt csináltak a matricázással, mert néhol beszüntették, néhol nem, van aki tud róla, van aki nem. Még azt sme tudja senki, hogy most végülis mi ez a helyzet! Egyáltalán ki hozta a döntést! Ez Magyarország 2010!!

2010. okt. 7. 17:06
 13/18 anonim ***** válasza:
középiskolában bocs, nem általános iskolában 16 évesen:D
2010. okt. 7. 17:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Mivel aki 18 alatt van az tanköteles ergo az diák, de aki már elmúlt 18 az csak ezzel a matricával tudja igazolni, hogy még tanuló. Ezért van az, hogy aki 24 annak kell mert még tanuló e elmult 18.
2010. okt. 7. 17:25
 15/18 anonim ***** válasza:

akkor csak 18 alatt szüntették meg?

de a tanköteles nem egyenlő a tanulóval, szerintem ezt nem kellett volna így beszüntetni

2010. okt. 7. 17:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Itt van:

[link]

Ha netán nem nyílna, vagy nem találod, ezt keresd: 17/2005. Korm. rendelet 17.§

2010. okt. 7. 17:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem fejeztem be teljesen, hamar nyomtam a gombot: Szóval 17/2005. Korm. rendelet 17. § (3) bek. De be is idézem:

(3) A közoktatásról szóló törvény 6. § (3) bekezdésében meghatározottak szerinti tanköteles kor felső határát be nem töltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő év október 31. napjáig, amelyben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti. A tanköteles kor megállapítására a diákigazolványon szereplő születési dátum szolgál.

(4) A felsőoktatási diákigazolvány érvényesítése a kibocsátó által meghatározott és az Oktatási Közlönyben közzétett időponttól kezdve a chip elektronikus érvényesítésével is történik az Oktatási Minisztérium által rendelkezésre bocsátott eszközök segítségével.

2010. okt. 7. 17:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !
2010. okt. 7. 19:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!