Miért nem hozzák vissza a halálbüntetést, de ilyen formában?
Nos, arra gondoltam, hogy visszahozhatnák a halálbüntetést, viszont annyi különbséggel, hogy hidraulikus présgép alatt nyomnák össze a halálraítéltek fejét, amit minden este közvetítene az RTL Klub vagy a TV2, netán az M1, cenzúra nélkül természetesen.
A halálraítéltek testét (tehát fej nélkül) pedig az ország nevezetes hídjaira lennének kilógatva. Halálraítélt az, aki embert öl, vagy egyéb más komolyabb bűntényért is ez járna.
Illusztráció:
Szerintetek mennyire jó az ötletem, és visszaszorítaná -e a bűnözést?
Bár én is szavaznék a halálbüntetés visszaállításáról, azonban az ötleted millió szempontból hibás és kivitelezhetetlen.
Javaslom szakemberrel való konzultációt követően más, értelmes elfoglaltsággal való időtöltésedet.
A fekete humor fekete humor.
Ez morbid morfondírozás.
"az biztos hogy visszaszorítaná a bűnözést."
Valójában nem. Csak a társadalom bosszúvágyát etetné.
Ami a bűnözést a büntetés mértékénél sokkal jobban visszaszorítja, az a lebukás veszélye. Még egy egyszerű gyorshajtásnál is megfigyelhető, hogy ha a sportautós vállalkozó röhögve kifizetné a pár tízezres büntetést, akkor is valószínűleg lelassít a traffipax előtt. (Mielőtt okoskodtok, természetesen nem azt mondom, hogy a büntetés mértéke semmit nem számít...)
És akkor eu kilépés után minden ellenzéki politikus újságíró halalra lenne ítélve...
Diktatúrában nem támogatom a halalbüntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!