Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelentésnél mire kell...

Feljelentésnél mire kell számítanom?

Figyelt kérdés

Mire kell számítanom? Sok ember lesz? Sokáig kell várnom? Olyan mint az okmányirodákban, sorszámot kell húzni és majd hívnak?

Úgy tudom elképzelni hogy van egy kis helyiség egy asztallal, székekkel és egy rendőrnek el kell mondanom mi történt.

Már leírtam egy papírra hogy mi történt, azt kinek kellene oda adnom? Gondolom még azért fog kérdezni hogy teljes legyen a történet amit leírtam.

2023. márc. 26. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:
73%
Bemész a rendőrségre, mondod, hogy feljelentést szeretnél tenni. Nem lesznek tömött sorok, de ezek olyan nagy urak, hogy órákig fognak váratni (azon alapon, hátha meggondolod magad), aztán bemész, elmondod a mondandódat (a papírt nem kell odaadnod senkinek, de a nyomozónak, mint bizonyítékot, odaadhatod), készül egy jegyzőkönyv, aláírod, kész a feljelentés. Ha kérsz belőle másolatot, akkor vagy adnak maguktól, vagy elzavarnak illetékbélyegért, ez attól függ, mennyire normálisak ott az emberek.
2023. márc. 26. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A portán elmondják hova kell menned, esetleg el is vezetnek, ott bemész egy rendőrtiszthez/nyomozóhoz, elmondod mi van és felveszi a feljelentést.
2023. márc. 26. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:
1. Nem kell illetékbélyeg a jegyzőkönyv másolathoz. Ingyenes. Ne keverd a sima tanúkihallgatás és a feljelentés dolgokat.
2023. márc. 27. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!