Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Polgári pernél nekem mint...

Polgári pernél nekem mint alperes muszáj részt vennem vagy képviselhet az ügyvédem ha fogadok egyet?

Figyelt kérdés

Nem akarnék elmenni és vitatkozni a "semmin", képviselhet egy ügyvéd?

Vagy nekem is ott kell lenni? De ha ott vagyok csinálhatom azt, hogy én meg sem szólalok csak az ügyvéd beszél helyettem?

2023. márc. 25. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Az első tárgyaláson a feleknek meg kell jelenniük, akár ügyvéddel vagy anélkül. A többi tárgyaláson már képviselhet ügyvéd, nem kell jelen lenned.

Ha ott vagy, akkor természetesen te is felszólalhatsz, nem muszáj csak az ügyvédnek beszélnie.

2023. márc. 25. 10:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de pont az a lényeg, hogy nem szeretnék egy szót sem szólni.

A felperes egy minden hájjal megkent ember , az ügyvédje szintén és arra játszanak, hogy valami olyat mondjak amivel fogást találnak rajtam, ezt szeretném elkerülni azzal, hogy csak az ügyvédem beszélne és nem adna nekik semmilyen muníciót.

2023. márc. 25. 11:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem kötelező beszélned. Az ügyvédnek pont ez a lényege. Tehát ha nem akarsz, nem beszélsz.
2023. márc. 25. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!