A földrajz tanáromhoz szeretnék járni különórára matekból(egyben matek tanár is). Mit mond erről a törvény? A törvény szerint ez rendben van?
Nem tudom hol hallottál ilyet de nincs erről szó egy törvényben sem.
Jobb ha nem az a tanár korrepetál pénzért aki tanít is egyben - abból a tárgyból - mert nem fogja tudni másféleképpen elmondani neked az anyagot. De ha ügyes és csak a gyakorlás, a személyes magyarázat hiányzik akkor ez sem gond.
Szerintem erre törvény nincs, csak etikai előírások, esetleg az iskola saját szabályzata.
Én azt érzem problémásnak, ha abból a tárgyból pénzért korrepetál, amiből tanít. Hiszen ugye akkor abban érdekelt, hogy ne értsd meg órán a magyarázatát és legyél rászorulva a különórájára.
Ha csak földrajzból tanít, akkor a matek korrepetálást nem érzem problémásnak. Ettől függetlenül A TANÁR ÉRDEKÉBEN!!! ne mondd ezt másnak az iskolában. A fene tudja, hogyan fekszik az igazgatójánál, nehogy ezzel támadási felületet adj neki. Mert gondolom nem akarsz rosszat annak a tanárnak.
Egyébként, ha összeférhetetlen lenne, akkor a tanárnak kell ezt tudnia és nem vállalni a korrepetálást. Elképzelhető az is, hogy elvileg semmi gond vele, csak annyira utálja őt az igazgatója, hogy inkább nem vállalja, nehogy visszajusson az igazgatóhoz a dolog és beleköthessen valamilyen mondvacsinált ürüggyel.
Erre semmilyen jogszabály nincs.
Oda jársz különórára, ahova akarsz (akit meg tudsz fizetni és vállal...).
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!