A földrajzi szakon menne a matek, ha az érettségim 28% lett matekból? Mennyire nehéz? Sajna és nagyon hülye vagyok matekból, de ide vettek fel, és félek elkezdeni.
Matektól nem kell félni. Én hat éve érettségiztem, így nagyon sokat felejtettem, de tavaly elmentem gazdinfós levelezőre. A választott szakomon van halom matek (első év: matek alapok, lineáris algebra, analízis, számítástudomány I, számítástudomány II, statisztika).
Hat év alatt kb. mindent elfelejtettem matekból. Nyári szabadidőmet érettségi dolgozatok megoldásával töltöttem. Amikor azok már mentek, áttértem deriválásra. Ezt csináld te is.
Amikor aztán elkezdődött az oktatás, minden délután leültem és átvettem az órán leadott anyagokat.
Nagyon-nagyon fontos, hogy a matekot gyakoroljad. Ne csak az órán leadott példákat, hanem a jegyzetben szereplő összes példát oldjad meg; ha ezt megteszed, nem okozhat gondot a ZH és vizsga.
Még valami: youtube-n van nagyon sok segédanyag. Én pl az ő videóit használtam tanuláshoz: https://www.youtube.com/channel/UCXcd9icsaN0R8gTFu5OHGQA
Ha nem tetszik a stílusa, kereshetsz mást; sok hasonló oktatóvideó van ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!