Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adtam kölcsön utalással...

Adtam kölcsön utalással összeget ismerősömnek, aki sajnos meghalt, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Volt a tulajdonában ingó és ingatlan is. Az örököse a kislánya. Az anyával nem voltak jóba, sem házasok.

Próbáltam felvenni a kapcsolatot jelezni, hogy van egy tartozás, de nem reagál.

Nem tudom volt-e már hagyatéki, kit keressek, hol tudom érvényesíteni jogaim. Valami tanács? Köszönöm

2023. márc. 17. 07:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek tenyek te nyomorult. Nem volt hivatalos papir igy nem tudod bizonyitani. Ha ellent mond az orokos nincs semmi a kezedben. Eppenseggel mondhatja azt is hogy te adtad vissza a tartozasod. Tehat a végkimenetel nem rajtad mulik. Ha az örökös elismeri a tartozast akkor ervenyesitheted de csak akkor. Ha eleve nem orokol semmit mert lemond rola akkor megint csak buktad.
2023. márc. 17. 17:22
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Aki ekkora ökör barom mint te az még is érdemli a sorsát. Én se fizetnék egy vasat se.
2023. márc. 17. 17:52
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Tény, hogy a közleménybe írt "egy hó" önmagában semmit sem bizonyít, ha ezen kívül van más bizonyíték, pl. tanú, stb. akkor az már valami. De akkor is kétséges, hogy a hagyatékin elfogadják-e, lehet, hogy pereskedés lesz ebből, ha elmész addig.

ma 17:52

Lehet, hogy a kérdező nem a legélesebb penge a fiókban, de azért nem kell taplónak lenni vele szemben.

2023. márc. 17. 19:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja és szerintem a kerületi jegyzőtől kérdezd meg, hogy hova kell fordulni, lehet, hogy az önkormányzatban valamelyik osztályra átirányít, ahol megmondják esetleg, hogy melyik jegyző intézi a hagyatéki tárgyalást, de az is lehet, hogy ez úgy megy, hogy bemondod neki, vagy bármelyik jegyzőnek, és az illetékes jegyzőhöz eljut, és majd tájékoztat.
2023. márc. 17. 19:43
 15/17 anonim ***** válasza:
A taplo o volt amikor a neki nem tetszo, valid normalis valaszomra okoskodassal reagalt. Szarjon sunt az ilyen nyomorult.
2023. márc. 17. 21:02
 16/17 anonim ***** válasza:

AZ ÖRÖKÖS A TARTOZÁSOKAT IS ÖRÖKLI!

Tértivevényes levélben szólítsd fel, hogy azzal az összeggel az elhunyt tartozik neked, és most már az örökös tartozik. Mellékelt az átutalást igazoló bizonylatot. Le tudod tölteni a számládról.

2023. ápr. 3. 23:49
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 csak itt a kérdés az, hogy hiteltérdemlően bizonyítható-e az, hogy az kölcsönbe adott pénz volt-e, nem-e pl. hogy nem-e kifizetett-e valamit, amit tőle vett, vagy akármi. Ha van erre bizonyíték, akkor nyerő, ha nem, akkor nem.

Ezért kell - ha már kölcsön adnak - mindig írásban szerződést kötni - ráadásul tanúk előtt. Ha nem tetszik az illetőnek, körülményesnek tartja, akkor menjen a bankba kölcsönért!

2023. ápr. 4. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!