13 éves korom óta tagja vagyok egy KFT.-nek ( már nagykorú lettem ). Apukám az egyedüli vezető tisztségviselő és a képviseleti joga: Önálló. Én a tagok között vagyok felsorolva. Végrehajtás esetén csak a vezető tisztségviselő a felelős?
Egyértek a 3-as válaszolóval.
A magánvagyonod alapból nincs veszélyben, mert nem vagy vezető tisztségviselő, csak egy tag a KFT-ben.
"Végrehajtás esetén csak a vezető tisztségviselő a felelős?"
Egy végrehajtás esetén nem feltétlenül válik lehetetlenné a további tevékenység. Tehát maga a cég elleni végrehajtás (tartozik valakinek) még nem alapja a vezető tisztségviselő felelősségre vonásának.
Viszont ha "nem jó gazda" módjára hozott döntéseket és ezzel kárt okozott a társaságnak/harmadik személynek, akkor magánvagyonával is felel az okozott kárért. Általában ez egy felszámolási eljárás keretein belül szokott érvényesülni. Miért a vezető tisztségviselő felel? Mert Ő hozza a döntéseket...
Viszont ha bizonyítható, hogy rajta kívül álló ok miatt következett be a károkozás, vagy nem az ő vezetése alatt keletkezett az, akkor nyilván nem őt vonják felelősségre, hanem az előző vezetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!