Egy építési vállalkozó kötelezhet engem a házam előtt azaz közterületen álló fa kivágására?
Előttünk egy szántóföld volt, amit megvett egy építési vállalkozó, azon házakat húz fel. Szerencsére NEM társasházakat! Az egyik bejárati út a területre pont a mi házunk előtt épült meg, de az ott álló fa akadályozza a (nagyobb) kocsikat a ki-be hajtásban. A munkagépek nem ott járnak ki-be. Keskeny kis utca, 2 kocsi el sem fér egymás mellett normálisan.
Két részből áll ez a terület, és a hátrébb lévő részre (ahova 3db ház épül) lenne itt a bejárat.
6 éve költöztem ide, az a fa már akkor is ott volt, nyári délutánokon jó árnyékot ad a hálószoba ablakára.
Megkeresett az ember, hogy vágjam vagy vágassam ki a fát, mert neki vagyoni hátrányt okoz, mivel miatta nagyobb kocsival nehézkesen lehet ki-be kanyarodni a területre, és ezért potenciális vevőket fog veszíteni. Kérdés, hogy kötelezhet engem erre? Nem az én tulajdonom a fa, mert közterületen áll. Mi van ilyenkor?
Az építési vállalkozó nem.
Max. a megfelelő hatóság, ha oka van rá.
A vállalkozó nagyon jól tudja, hogy neked nincs közöd a fához és azt is tudja, hogy ha téged rá tud szedni és te kivágod, akkor te felelsz majd azért, hogy önkényesen kivágtál egy közterületen álló fát. Még rád is ijesztett, hogy neki vagyoni hátrányt okoz, ezzel belengette, hogy valamiféle felelősséget rád fog hárítani. Megpróbált rászedni téged. Cseles a kis g..i.
Én már csakazértis bemennék a polgihoz és megbeszélném vele, hogy azt a fát ne engedje kivágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!