Egy építési vállalkozó kötelezhet engem a házam előtt azaz közterületen álló fa kivágására?
Előttünk egy szántóföld volt, amit megvett egy építési vállalkozó, azon házakat húz fel. Szerencsére NEM társasházakat! Az egyik bejárati út a területre pont a mi házunk előtt épült meg, de az ott álló fa akadályozza a (nagyobb) kocsikat a ki-be hajtásban. A munkagépek nem ott járnak ki-be. Keskeny kis utca, 2 kocsi el sem fér egymás mellett normálisan.
Két részből áll ez a terület, és a hátrébb lévő részre (ahova 3db ház épül) lenne itt a bejárat.
6 éve költöztem ide, az a fa már akkor is ott volt, nyári délutánokon jó árnyékot ad a hálószoba ablakára.
Megkeresett az ember, hogy vágjam vagy vágassam ki a fát, mert neki vagyoni hátrányt okoz, mivel miatta nagyobb kocsival nehézkesen lehet ki-be kanyarodni a területre, és ezért potenciális vevőket fog veszíteni. Kérdés, hogy kötelezhet engem erre? Nem az én tulajdonom a fa, mert közterületen áll. Mi van ilyenkor?
Az Önkormányzat tulajdona a fa, nekik pampogjon a vállalkozó. Ezek azt hiszik hogy a régóta ott lakóknál többlet joguk van.
Ki sem vághatnád, mert nem a te tulajdonod!
Ha a te magánterületeden van a fa, akkor nem kötelezhet rá, mert a te magánterületeden van, tiéd a fa.
Ha meg nem a te magánterületeden van a fa, akkor sem kötelezhet rá, mert a te magánterületeden van, nem a tiéd a fa.
Szóval nem kicsit van eltévedve...
6
Ha L alakba akarsz betérni valahova, nagyobb kocsival (vagy utánfutóval) előbb ki kell húzni az ellentétes oldalra, hanem nem leszel jó szögben a beféréshez. Egy hosszú jármű nem úgy kanyarodik, mint egy kicsi.
Ettől eltekintve ez az ő személyes problémája. Nem másé, s főleg nem a kérdezőé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!