Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 évesen hogy lehet a legkönn...

18 évesen hogy lehet a legkönnyebben éles fegyverhez jutni és otthon is tartani?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az ezzel kapcsolatos kérdéseket már nagyon sokszor feltették, de én ezt most úgy kérdezem, hogy már utánajártam a legtöbb dolgoknak. Ha sportlövészként szereznék egyet, tudom, hogy legalább 1 évet kéne nekem várnom, ami nekem túl sok idő. 2 pszichológiai tesztet is le kéne tennem, amiköszt megint van egy félév. Van valami alternatíva, amivel kevesebb időt kellene erre várni? Megjegyzem nem vinném ki az utcára, hanem otthon tartanám. Válaszokat előre is köszönöm.

2023. márc. 10. 19:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

#10, nagyon szívesen elmondom.

Egyrészt értelmes ember elég egyszerűen felismeri, hogy otthonának védelmére - legalábbis itt, Európában - nem az éles lőfegyver a megfelelő módszer.

Másrészt ha kellőképpen értelmes (márpedig az általa említett pszichológiai teszthez bizony szükségeltetik némi intelligencia), akkor fel kéne ismernie, hogy a gyíkhu nem a megbízható információk forrása.

Harmadrészt pedig elég a helyesírására, írásképére vetni egy pillantást, és máris látszik, hogy bizony nem ő a legélesebb kés a fiókban.

Negyedik is van: ha mindezek ellenére úgy dönt, hogy ő olyan különlegesen fontos, annyira extrém gazdag és olyan mértéktelen módon pótolhatatlan, hogy életét és vagyonát kizárólag egy éles lőfegyverrel képes megvédeni, akkor bizony muszáj lesz azt illegálisan beszerezni - amit viszont nagyon buta dolog itt reklámozni, mert elég, ha csak véletlen egy tiktok-videó előkészületei közben elsül az a drágaság (vagy a riasztó játékszer amit helyette sikerül beszerezni) és a teljes NNYI meg a fél TEK a kisfiú online előzményeit fogja túrni.

2023. márc. 11. 12:24
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, árokpart!
2023. márc. 11. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha csak puska kell: VADÁSZENGEDÉLY

Ha 2 pisztoly kell: VAGYONŐRCÉG ALAPÍTÁS

2023. márc. 11. 18:57
 14/18 anonim ***** válasza:

*Ha nagyon sok fegyver kell: LŐTÉR ÜZEMELTETÉS

:)

2023. márc. 11. 20:15
 15/18 árokpart ***** válasza:
100%
11-es Névtelen fórumon történő ciriburival nem foglalkoznak a hatóságok. Van azoknak dolguk éppen elég anélkül is. Ők a való életben, való világban élnek nem a virtuálisban. Egyébként a kérdező nem feltétlenül önvédelmi célból szeretne otthonra fegyvert az is lehet, hogy csak hobbycélra.
2023. márc. 11. 20:48
 16/18 árokpart ***** válasza:
100%
Másrészt miért kellene illegálisan beszerezni, ha leteszi a sportlövészeti vizsgákat és megfelel akkor sportlövői céllal tarthat otthon fegyvert. Annyi a kitétel, hogy folyamatosan egyesületi tagnak kell lenni, de aki szereti a fegyvereket az nem rossz, hogy ha olyan társasághoz tartozik, hogy egyrészt legálisan cserélhetnek eszmét a fegyverekről, másrészt még szakmai fejlődésre is van lehetősége ha kialakít az egyesületben baráti kapcsolatokat. Nem maffiózó a kérdező nem azért szeretne fegyvert tartani.
2023. márc. 11. 20:52
 17/18 árokpart ***** válasza:
Ha meg a téma hazai politikai vetületét vizsgáljuk a jelenlegi kormány legalábbis Orbán Viktor szerintem egyáltalán nem fegyverellenes. Természetesen nem azt mondom, hogy ezen a téren úgy gondolkozik mint az USA vagy Svájc, de még a csehországi szemlélettől is messze áll, bár a csehországitól annyira talán mégsem. Mikor volt Csehországnak a pere a fegyvertartással kapcsolatban az EU-val akkor egyből melléjük állt. Azt gyanítom, hogy a belügyminiszter úr a kormányban még aki a régi, múlt rendszeri beidegződésű szemléletet tartja jónak a fegyvertartást illetően. Szerintem ha a miniszterelnökön múlna már valamelyest liberalizálta volna a fegyvertartást, de szerintem még talán Varga Judit is ha ő lenne a belügyminiszter. Persze ez csak az én véleményem, viszont a rendszerváltás óta úgy látom, hogy ha szabad fegyvertartásról beszélünk, akkor még a mostani kormány amelyik alapvetően legalábbis nem abszolút elurasító ebben a témában. Az előrelépés azért még szerintem ez ügyben bőven várat magára.
2023. márc. 11. 21:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Árokpart, azért te is túloztál egy picit, mert a svájci fegyvertartás teljesen más rendszer kereteiben működik, mint az itthoni, vagy az amerikai, vagy akár a cseh. Ott a sorkatonák számára fenn áll a lehetőség, hogy a szolgálatuk befejezése után, amíg tartalékosok (ez egy 10 éves periódus), otthon tarthatják a fegyverüket, viszont lőszert már egy ideje nem kapnak és nem is tarthatnak otthon, és a fegyverhasználatuk szigorúan korlátozva van az éves felfrissítő gyakorlatokra és a kötelező lövészvizsgákra (tehát nem használhatod sport, hobbi, önvédelmi, vagy vadászati célra). Ha valaki betör hozzád, és te a szolgálati fegyvereddel véded meg magadat, akkor hiába volt az jogos önvédelem, a fegyvert akkor is illetéktelenül használtad. Korábban, amikor még kaptak lőszert, azt egy pecséttel lezárt dobozban kellett tartaniuk, és ennek az épségét szúrópróbaszerűen ellenőrizték. Ha sérült volt a pecsét a dobozon (ergo valaki kinyitotta), azt pénzbüntetéssel súlytották.
2023. márc. 11. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!