Milyen törvényes, esetleg nem törvényes, de lebukásmentes módjai vannak egy ember megleckéztetésének?
Hosszú sztori, röviden, a barátnőm egy cégnél ilyen mindenesként dolgozik, semmilyen szakmai feladatot nem bíznak rá, csak kávét kell csinálnia ha jönnek mondjuk ügyfelek, fénymásolnia, meg e-mailokat írnia a főnök helyett, ilyesmi dolgok, ennek megfelelően is van fizetve, de ennek ellenére azt vettem rajta észre, hogy elszállt, és azt hiszi, hogy azért mert egy irodában dolgozik mérnökökkel, közgazdászokkal, akkor már Ő is a "szintjükön" van.
És ebből is adódott a probléma, épp kettő kollégája a holt időben videót nézett valamelyikük telefonján, miközben a barátnőm kint beszélgetett a recepciós lányokkal, és a barátnőm beszólt a srácoknak, hogy vegyenek vissza a hangerőből, és rájuk csapta az iroda ajtaját.
A srác akivel most a gondom van pedig felállt és kiszólt, hogy figyelj, nem te vagy a főnököm, ha valami gond van, tegyél rám panaszt, rúgjatok ki, te meg vedd át a helyem ha nem tetszik valami.
Ez volt az első konfliktus.
Innentől kezdve nem volt egyikük se együtt működő a barátnőmmel az elmondása alapján, a konfliktus pedig ma csúcsosodott ki, amikor is kiderült, hogy a barátnőm elhagyta az egyik srác táppénzes papírját, és ezért visszakell mennie egy újért.
Erre elvileg a fickó teljesen begőzölt, hogy a barátnőmnek csak egy dolga lenne, de azt sem tudja normálisan elvégezni mert fontosabb az, hogy másokkal pofázhasson, hogy majd ő szépen bemegy helyette az orvosához, kivárja a várakozási időt a teleköhögött váróban, kivárja a sok nyugdíjast és majd ő kérnúj papírt, és lehetőleg ezt nem hagyja el egy nap alatt, és ha már ott van, akkor kérhet tanácsot, hogy mit kezdjen az első kettő rohadó fogával.
És ezt mindenki előtt (ez egy kis fős iroda, 20 ember dolgozik bent, mindenki látta/hallotta), próbálta elvileg lenyugtatni a főnök, de ő csak hajtogatta, hogy Ő mégegyszer nem fog bemenni, vonják le a rohadó fogú fizetéséből, vagy ha nem és nem kapja meg ezért rendesen a fizetését akkor elkezdhetik számolni a felmondási idejét. (Valóban nem szabályosak a fogai a páromnak, és van egy kettő ami elkezdett már fekete lenni, de manapság nem olcsó mulatság egy fogat rendbetenni)
Nos egy dolog az, hogy a barátnőm olyan amilyen.
Az is egy dolog, hogy a kiakadás jogos, és ezt a barátnőm cseszte el.
De az megint egy másik dolog, ha valaki így lealáz valakit.
Nézegettem Facebookon a csávót, fiatal jóvagású, kondis boxos, nem is a hivatalos "1v1" konfliktus elrendezésre gondoltam.
Van olyan bekezdés a törvényben amivel jó eséllyel nyernénk egy bírósági tárgyaláson? Vagy amivel esetleg rá lehetne ilyeszteni?
Vagy esetleg kiutáltatni a box teremből/a konditeremből ha ezt a sztorit picit kiszínezve megszellőztetem?
Tudo
"nem is a hivatalos "1v1" konfliktus elrendezésre gondoltam"
Szóval csicska vagy? Gondod van vele légy férfi és állj elé...
A srác reakciója kissé túlzó volt, de érthető.
A barátnőd helyében meghúznám magam, mert az ő helyére bármikor találnak embert.
hagyd a francba. itt a barátnőd hibázott, kérjen elnézést
a srác meg biztos stresszes ezért kezdett hisztizni, felmondással fenyegetőzni
amúgy te a konfliktusokaidat megbeszélés helyett verekedéssel oldod meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!