1 év felfüggesztett nem kevés?Kaphat súlyosabb büntetést?
A súlyos testi sértés vád önmagában kevés.
Az a gond, hogy nem volt pl. szándékos közúti veszélyeztetés IS a vád. Ha az is lenne, na akkor bevonhatnák a jogsit szerintem. Gondolom, tettél feljelentést ez benne volt? Nem tudom, hogy lehet-e utólag kiegészíteni, de megtenném.
Súlyos testi sértés kísérlete...
Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség 8 napon túl gyógyul, súlyos testi sértés bűntette: 3 év.
-Ebben szó sincs jogosítványról, így ebből kifolyólag arról nem is beszélnek.
Közúti veszélyeztetés Btk. 234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés
a) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést okoz
Cserbenhagyás
Btk. 239. § Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tehát ha más bűncselekmény is megvalósul, akkor több. Az egyik nem kizárja a másikat, hanem kiegészíti, súlyosbítja, halmozza azt.
Tehát valószínűleg a feljelentés volt béna, talán ezen az úton kéne változtatni.
Elvileg harminc nap van arra, hogy feljelentést tegyél, utána elévül, de itt megtetted a feljelentést, csak bénán, viszont a cselekmény leírásában megvan minden infó, és a rendőrség és az ügyészség is béna volt - szerintem.
Nem értek annyira a joghoz, de lehet, hogy az van, hogy az ügyész megegyezett az elkövetővel, hogy ha bűnösnek vallja magát, akkor csak ezért emel vádat. De lehet, hogy ez hülyeség.
Beszélj egy ügyvéddel!
Én úgy tudom a Btk-val való ütköztetés nem a sértett dolga. Neki csak a történteket kell "elmesélni". Bár nyilván lehet úgy megírni a feljelentést hogy: "Véleményem szerint ezzel megvalósítja a Btk...."
Máskülönben meg elég furán kezeli ezeket a BRFK közütas részlege (is).
Egy ismerősömet (Ő vezetett) a párja vezetés közben úgy pofánbacta de nagyon csúnyán, kórház is lett a vége, maradandó sérüléssel. Később párkapcsolati erőszak miatt feljelentést tett. A bántalmazást részben elismerte, azt is hogy az vezetés közben történt.
De sértett ismerősöm feljelentette a BRFK közlekedésrendészeten is, mert:
232. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, ***>>> közlekedő jármű vezetője ellen erőszak <<<*** vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti , bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
És elutasították a feljelentést, mert hogy ez kapcsolati erőszak, nem közlekedési.
Persze értjük ... igen... de közben a szerencsétlen ismerősöm vezetés közben pár másodpercre elájult, miközben az autó haladt a belvárosban, ez azért bőven veszélyeztetés. Tök mindegy mi volt az indíték (rablás vagy párkapcsolati erőszak stb..) ezt akkor is megvalósította a bántalmazó az erőszakot. Mondom, a bántalmazást azóta elismerte. ÉS MÉGSEM!!!
MERT AZ indok (ez kicsit hasonlít a Te esetedre) az volt: A bántalmazó CÉLJA nem közlekedési baleset okozása volt, hanem a párkapcsolati erőszak. Ezért ennek semmi köze a közlekedési bűncselekményekhez. Ne kérdezd nem értem én sem. Az idézett paragrafusban nincs benne, hogy az erőszaknak kizárólag csak baleset okozása lehet a célja.
ma 18:39
Erről jegyzőkönyvet kell felvetetni, és ügyészségnél panaszt tenni.
A kérdező esetére is vonatkozik. Szerintem még mindig nem késő, és lehet, hogy új eljárás kezdődik.
Ha leskelődik a házad körül, vedd fel telóval, és tegyél feljelentést.
Egyből megy a dutyiba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!