Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válás során mi jár nekem?

Válás során mi jár nekem?

Figyelt kérdés

2019 júniusában összeköltöztem jelenlegi férjemmel, majd egy év múlva (2020) hivatalosan bejegyzett élettársi viszonyba kerültünk. Majd 2021-ben összeházasodtunk. Ekkoriban volt neki egy 40 millió Ft értékű ingatlana, melyet tartás, gondozási szerződés keretében a nevemre íratott. Ezt az ingatlant elcseréltük kisebb értékű ingatlanra (25 millió forint) és a különbözetet a férjem kapta. A tartás, gondozási szerződést a későbbiekben felbontottuk, így az ingatlan vissza került az ő nevére. Most kezdődik a válásunk és vagyon megosztást kérhetek-e, jogosult vagyok-e valamire?

Jelenleg ő lakik az ingatlanban, én pedig albérletbe kényszerültem.

2023. márc. 4. 12:24
1 2
 1/15 NTBS ***** válasza:
91%
Egy ügyvédet keress fel és kérdezz meg.
2023. márc. 4. 12:28
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
A szád. Maximum
2023. márc. 4. 12:48
 3/15 anonim ***** válasza:
93%
Neked semmi.
2023. márc. 4. 12:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a bejegyzett élettársi kapcsolattól kezdve közösen gyűjtött vagyon fele.

Ami korábban az övé volt, az nem.

A gondozási szerződéssel kapcsolatosan semmi, hiszen azt felbontottátok, és ez már rendeződött is: visszakerült az ő nevére.

De kérdés, hogy volt-e házassági vagyonszerződés, és ha igen, akkor mi volt benne.

2023. márc. 4. 12:54
 5/15 A kérdező kommentje:

#4: Nem volt házassági vagyonszerződés.

Viszont a csereszerződéssel szerzett pénz az közösen gyűjtött vagyonnak számít? (Ekkor még az én nevemen volt az ingatlan.)

2023. márc. 4. 13:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben nem jár semmi.

Nem is értem.

2023. márc. 4. 13:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nem, mert azt nézik, hogy a ház eredetileg az övé volt. Az ingatlan is az övé és a különbözet is.

Vegyél egy mély lélegzetet, és gondold át higgadt fejjel, józan paraszti ésszel.

Segítek egy kicsit egy egyenlettel:

5 = 3 + 2 (3 a kicsi ház, 2 a különbözet)

Az 5-öt bevitte a házasságba, akkor szerinted a 2 házasság alatt szerzett vagyon?

Most már érted? A cserélés nem egyenlő a vagyon szerzésével!

2023. márc. 4. 13:13
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
Amúgy bocs, de egy pofára esett számító nőnek tartalak.
2023. márc. 4. 14:25
 9/15 anonim ***** válasza:
Így semmi se jár neked.
2023. márc. 4. 16:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Fiúk, férfiak az ilyen nők létezése miatt kössetek mindig házassági szerződést!
2023. márc. 4. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!