Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol tudnék ügyvédet bejelenten...

Hol tudnék ügyvédet bejelenteni, mert etikátlanul jár el?

Figyelt kérdés
Többet nem szeretnék leírni, de kérem aki tud segítsen.

2023. márc. 2. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédi kamara.
2023. márc. 2. 10:26
 2/7 zlaci1 ***** válasza:

Elvileg igen, gyakorlatilag nem.

Nem találtam rá egyetlen példát sem, amikor egy ügyvédet a kamara eljárás alá vont és kizárt a tagok sorából, mert etikátlanul járt el.

Így a kérdés továbbra is jogos.

2023. márc. 3. 08:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha etikába ütköző magatartásról van szó, akkor az ügyvédi kamara.

De honnan tudod, hogy etikátlanul járt el? Ügyvéd vagy?

2023. márc. 3. 12:53
 4/7 A kérdező kommentje:
3-as adásvételi szerződésnél jogvita alakult ki felhívta az ügyvédünk a figyelmünket arra, hogy az az ügyvéd nem képviselhetné a vevőket, mert a megkötéskor minket is képviselt. Még is folyamatosan ő osztja nekik a tanácsot ami egészen idáig fajult. A szerződést elég hanyagul írta meg abba elismerjük, hogy idióták voltunk és akkor nem fogadtunk ügyvédet mint hozzá nem értőként nem tudtunk, nem vettük észre azokat a jeleket ők persze nagyon is jól kb előre megbeszélt volt. Persze ezek utólag derültek ki emiatt szeretnénk bejelenteni és mindezek mellett nem elég, de az “ügyvédük” és a vevők folyamat zaklatják mindennap többször a miénket. Szeretnénk kártérítést kérni és azt hogy feleljen a tetteiért és másokkal ezt ne tudja megtenni.
2023. márc. 4. 10:55
 5/7 anonim ***** válasza:

"Nem találtam rá egyetlen példát sem, amikor egy ügyvédet a kamara eljárás alá vont és kizárt a tagok sorából, mert etikátlanul járt el."

Fogalmam sincs, hol kerestél példát, de tuti nem jó helyen, ugyanis sok van (sajnos), akikkel szemben eljárnak, és van, akinél találnak valakit, van, akinél nem.

Amúgy nem csak a kizárás lehet szankció, azért vannak annak enyhébb változatai is, hogy valakinél találnak valamit. Mint ahogy a bíróságon sem csak tényleges életfogytiglanra tudnak ítélni. A kizárás a legsúlyosabb büntetés a Kamara részéről.

De van igen, és igen, Kérdező, az illetékes Kamarához kell fordulni. De ezért kártérítést nem fogsz kapni, mert nem igazán látom, hol van a kár. Amúgy a Kamara kártérítést nem tud adni; ahhoz akkor kártérítési pert kell indítani a bíróságon. A Kamara fegyelmi- etikai vétségeket tud megállapítani, és azokhoz kapcsolódó, ügyvéddel szembeni szankciókat tud alkalmazni.

2023. márc. 8. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm ezt nem tudtam nekem/nekünk már az is elég, ha nem dolgozhat mint ügyvéd vagy bármi csak kicsit észbe kapjon.
2023. márc. 9. 10:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát emiatt eltiltani sem fogják. Mint mondtam, a "büntetésben" is fokozatok vannak, pont úgy, mint a büntetőeljárásokban.

A legenyhébb pl. csak sima figyelmeztetés.

2023. márc. 9. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!