Fiamat ilyen idegi gondok miatt gyámság alá tudom-e helyeztetni az alábbi körülmények miatt?
Pénzügyi végzettsége van, bankfiókban dolgozik nagyon jó fizetésért közel 5 éve, külön lakik tőlünk albérletben. Aztán tegnap délután közölte velünk, hogy elege lett a bankból meg az egész szakmából meg az emberekből is, úgyhogy beadta a felmondását és elmegy egy csirketelepre napos csibéket gondozni havi 180.000 forintért. Azt mondja nem érdekli hogy csak ennyit fog keresnj, odaköltözik valami haverjához külön szobába az albérletből ahol csak a rezsibe kell beszállnia így ennyiből is meg tud majd élni, ő innentől csak az állatokkal akar foglalkozni hányik az emberektől meg attól hogy mindenki csak a pénzzel foglalkozik az életbe.
Nem tudom, nem értem mi lelte, mi történhetett, beszélgettünk a feleségemmel ő azt mondta el kellene vinnünk idegorvoshoz és kérni hogy kerüljön a gyámságunk alá még mielőtt más butaságot is csinál az életével
"Ahogy azt sem értem miért tanult, miért küzdött annyit ezért a végzettségért és munkáért ha most meg kidob mindent a kukába és elmegy 8 általánost végzettek közé csibéket etetni"
Az, hogy átmenetileg mást csinál, még nem jelenti azt, hogy élete végéig ezt akarja/fogja csinálni!
Am. érdekes dolog ez, hogy mennyire küzd mindenki a pénzért, a feljebb jutásért, a minél magasabb pozícióért és amikor nagy nehezen eléri, akkor jön rá, hogy valójában nem is teszi boldoggá, nem is ezt akarja...
(Egyébként rengetegen élnek 180-ból, a fiad sem fog éhen halni, de legalább boldog lesz.)
Nagyon röhögök :D elképzelem, hogy csönget apuka, hogy márpedig most eljössz velem az orvoshoz Petikém, mész gyámság alá 😂
Tuti megmondanám hogy jólvan apu, majd keress ha kijózanodtál, és ajtó rádcsuk.
És hogy tetszik gondolni? Elmész helyette az állásinterjúra, mert ugye ő nem írhat alá, és kozlod, vegyek fel az orvosilag igazoltan mentális sérült fiadat komoly, jól fizető pozícióba?
Neked elmentek otthonról 🤣🤣🤣🤣
Kérdező, ez nem így megy!
Az előttem szólók leírták, hogy -vélhetően - mi a helyzet Veled, iiletve mit gondolnak a szándékodról, így ezt én már ki is hagynám....
A gondokság alá vetetés, ugyan jogi eljárás - ezt is leírta valaki előttem - de figyelemmel arra, hogy szellemi állapot csökkenése miatt lehetséges, így orvosi kérdés.
Vagyis az eljárásban kötelező az igazságügyi orvosszakértő bevonása....
Ha ezt a zsenális elméletedet meghalja egy elmeorvos - jó eséllyel - téged szeretne majd gondokság alá helyeztetni...és valljuk be, teljes joggal.
Ha mindenkit gondokság alá helyeztetnék, mert ésszerűtlen (pénzügyi) döntést hoz - persze ez is attól függ, kinek mi a ésszerűtlen - az ország lakosságának a 3/4-e elmegyógyintézetben élne.
Gondolkodjál már egy kicsit!
Majd a fiad eldönti, hogy mi jó neki!
Ha ez Neked nem tetszik, memgmondhatod neki - de ezzel véget is ér a Te "hatásköröd" - és Majd Ő erre tesz, vagy mond valamit.
Ha meg nem, akkor így jártál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!