Egy főnök megoszthatja a vele való privát és csak engem érintő levelezésünket mindenkivel a cégnél?
A saját privát címemről és az ő személyes mail címéről (tehát nem céges közös cím) leveleztünk olyan problémáról ami csak engem érint és senki mást (egy hónapban nem kaptam elég bért és tudni akartam a kiesett részt mikor méltóztatik kifizetni nekem).
Majd amikor már összegyűlt 5 adag levél oda-vissza (kérdés válasz, kérdés válasz) az egészet elküldte a közös listára ahol mindenki megkapta kivétel nélkül. A tévedés „félrenyúlás „ kizárva mert még oda is írta „kiküldöm mindenkinek“.
Ez nem a levéltitok megsértése egész véletlenül?
"Szerinted egy bérszámfejtő vagy egy könyvelő nem lát rá?"
ÉN VAGYOK AZ A SZÁMFEJTŐ.....
Nem hatalmas tévedés. Én honnan tudjam, hogy mi a céges policy, vagy, hogy a levél alján volt-e disclaimer. Annyi bizonyos, hogy a "levéltitok megsértése", ami egy Btk.-ban meghatározott bűncselekmény nem valósult meg.
"Na, és akkor én vagyok a rendszergazda. A céges hálózaton belüli adatkommunikáció nagyon egyszerűen megfigyelhető“
de én ne eztt kérdeztem... nem ez volt a kérdésem!!
az hogy BELENÉZHETSZ VALAMIBE mert a technikai lehetőség adott az még nem jelenti azt hogy JOGOD IS VAN BELENÉZNI és főleg nem hogy jogod lenne ezt másokkal megosztani!!
Tudod attól hogy én óvodásokat öltöztetek az uszodában és LEHETŐSÉGEM LENNE őket pucéran fotózni az nem jelenti azt hogy jogom is van ehhez azt meg pláne nem hogy a világnak is terjesszem a fotókat.
BAROM!
"A céges hálózaton belüli adatkommunikáció nagyon egyszerűen megfigyelhető““
Mellesleg hadd kérdezzem meg: a privát gmail címem és a privát főnöki gmail cím közti kommunikáció az mióta is céges hálózaton belüli? Hm? Madárkám?
"beleértve ebbe az instát, facebookot, random netezgetést. "
felhúzok egy VPN-t és a titkosított adatfolyamot nézheted. Vagy egy portable TOR browser + encrypt proxy és nézheted a 256bites enkriptumot. Sok sikert.
"Madárkám, amit a céges hálózaton belül csinálsz(céges wifi, ha így megérted talán), az mind a szerveren megy keresztül, nem számít hogy privát e-mail cím avagy sem. "
ÉS HOL ÍRTAM ÉN HOGY A CÉGES HÁLÓN CSINÁLTAM ?? HOL? Mutas már meg idézd már be!! HOL? VÁROM!
És mellesleg még mindig választ várok arra hogy ha nekem LEHETŐSÉGEM VAN VALAMIT MEGTENNI az egyben azt is jelenti JOGOM VAN_E HOZZÁ!!
erre is választ várok ám!
"mert ha van egy csöppnyi esze a rendszergazdának, akkor azt a tűzfalakon sem engedi át, „
Napi szinten használok TORT, MADÁRKÁM ugyanis port forwardinggal ugyanúgy a HTTP 80-ason kommunikál és azt csöppet bajos letiltani.Barom.
De torrent kliens is megy, protocol obfuscationnel http és https csomagokba teszi be a saját UDP forgalmát és a tűzfal az hiszi a firefox megy... MADÁR.
Ja és a gmail a teljes forgalmat HTTPS kapcsolaton viszi át, így te, a világszara rendszergazda nézheted a titkosított jelfolyamot. VPN nélkül is. BAROM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!