Ha nem megyünk el egy hagyatéki végzésre akkor is fizetni kell az eljárási díjat?
Ha csak simán nem mentek el és nem nyilatkoztok az örökségről, akkor nem tudják lezárni a hagyatékit.
Mi egy autót örököltünk volna hatan. A lemondást e-mailben intéztük a közjegyzővel és nekünk nem kellett fizetni. Vegyétek fel a kapcsolatot a kozjegyzővel.
Fizetni természetesen csak annak kell, aki örököl valamit. Ha te nem örökölsz, akkor ugyanúgy nem kell fizetned, mint nekem, mert én se öröklök a rokonod után...
Te nem lemondani tudsz az örökségről (azt csak az illető életében lehetett volna), hanem visszautasítani az örökséget, azt lehet az illető halála után.
Neked az a teendőd, hogy felhívod a közjegyzőt mielőbb, hogy küldjön számodra a visszautasításról nyomtatványt, amit kitöltve visszaküldesz neki, még a tárgyalás előtt. (Nekem is meg apámnak is volt ilyen ügyem már.) A cikkben szóbeli visszautasítás is szerepel, de ez csak a tárgyaláson, személyazonosságod igazolása után volna lehetséges, telefonon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!