Romániában mit jelent a 4-8 évig terjedő szabadságvesztés?
A férjem szombaton egy romániai sporteseményen vett részt nézőként, és ott verekedésbe keveredett egy helyi fogyatékossal. Letartóztatták és az éjszakát a rendőrségen töltötte, jelen pillanatban is ott van fogvatartva. Ügyvédünk még nincs, csak egy tolmácsot szereztek, és azt mondja, hogy garázdasággal és súlyos testisértéssel vádolják, amiért 4-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. A másik férfit mentők szállították el, de eszméleténél volt, és a férjem nem tudhatta, hogy fogyatékos.
Van rá mód, hogy legalább hazajöhessen, és magyar bíróságon történjen a tárgyalás, vagy, hogy ejtsék az ügyet? Ugye nem kell börtönbe vonulnia, és főleg nem romániában? Nagyon meg vagyok ijedve, semmit nem aludtam az éjszaka.
Van elég baj a fejeteken, úgyhogy jól figyelj, mert sokkal kedvesebben fogalmazok, mint általában szoktam:
A világ bármely pontján követsz el törvényszegést, azt a helyi büntetőjog szerint fogják szankcionálni. A kutyát nem érdekli, ha a férjed egy szadista buckalakó és odahaza normális dolog beteg embereket összeverni. Ha olyan helyen történik a eset, ahol ez törvénybe ütközik, akkor a hely törvényei szerint járnak el, és helyi bíróságon tárgyalják.
#6 „...nem telik most ügyvédre”
Saccra 4 év a dutyiban és az emmiatti jövedelemkiesés többe lenne mint az esetleges ügyvédi munkadíj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!