Szerintetek mi lesz a büntetése a 15 éves fiút molesztáló tanárnak?
Már fiatalabb fiúk is képbe kerültek:
Szerintem a Soros-hálózat be fogja védeni, felmentik, akármi is lesz a vád (ha lesz)
Ha beleegyezéses a dolog, akkor nem történt bűncselekmény.
A kérdés, hogy a srác mit fog vallani.
Miféle büntetésről zagyválsz te itt össze?
Egy 39 és egy 15 éves szexuális kapcsolata körülbelül annyira érdekes büntetőjogi szempontból, minthogy a feleséged félrekúrt vagy hogy elmentél venni egy sört.
Ha másra nem is, arra talán jó lesz ez az eset, hogy a sok amerikai filmből meg mémből tanuló pronyó megtanulja, mi az az ún. beleegyezési korhatár, s mi ennek a mértéke idehaza. Torkig vagyok már ezzel a sok félnótás idiótával, akinek gőze nincs a jogról, de azért ítélkezne.
Mivel nem történt bűncselekmény, így nyilván semmi. De nem tartom kizártnak, hogy a 15 éves majd elmondja, hogy hát ő nem is akarta stb stb stb.
nem ismeremc a részleteket, de azért nem hinném, hogy akarata ellenére törtét köztük a dolog. Azért mert ő magasabb státuszú ember, nem kötelező lefeküdni vele.
Ha volt beleegyezés, akkor nem történt bűncselekmény, így a büntetés nyilvánvalóan semmi.
"Semmi, mivel nem követett el bűncselekményt. Nincs róla szó, hogy a gyerek nem egyezett bele. Az más kérdés, hogy remélhetőleg ezután nem fogják gyerekek közelében alkalmazni, de a jelenlegi törvények szerint egy 15 és egy 39 éves férfi kapcsolata teljesen legális (tegyük hozzá, sajnos)."
Egy dolgot nem értek. Ha a 15 éves egy 20 évessel fekszik le, az mivel jobb? Értem én a korkülönbség az kisebb, de ha valaki 15 éves, akkor ő 15 éves marad bárkivel fekszik le. Akkor ennyi erővel lehetne baj az is, ha egy 15 éves lány lefekszik egy 25 éves sráccal, nem?
Persze azért tegyük hozzá, hogyha a 39 éves nem férfi lenne, hanem nő, akkor máris kevésbé ítélnék el, mintha 39 éves férfi lenne 15 éves lánnyal. (Ez esetben a 15 éves is fiú, csak a kettős mércét akartam bemutatni).
zóval ha egy 30-40 körüli nő lefekszik egy 15 éves sráccal, akkor a srácot az osztálytársai jól megdícsérik érte és irigylik, de ha 15 éves lánnyal feküdne le idősebb férfi, meg akarnák lincselni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!