Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bíróságra idéztek tanúként,...

VL001 kérdése:

Bíróságra idéztek tanúként, 500km-re lakok a helytől. Üzemanyag visszatérítés hogy működik?

Figyelt kérdés
Üzemanyag visszatérítés hogy működik mostanság? Üzemanyag számla és névre szóló forgalmi engedély? Illetve a szállásról ha kérek számlát azt ki fizetik-e? "u.i.: nekem nem fér bele 1000km vezetés és még a meghallgatás, ezért muszáj szállást kivennem"

2023. febr. 14. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet ilyenkor videokonferenciás tanuskodást kérni ?

Ha jól tudom van már ilyen lehetőség.

2023. febr. 14. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit az #1 mond az is működik. Az üzemanyagot kifizetik viszont a szállást nem.
2023. febr. 14. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérd a megadott elérhetőségen, hogy írásban tehesd meg a tanúvallomást. Majd küldjenek pár papírt, azt ki kell töltened a vallomással, aláírod, beszkenneled, és elküldöd a bíróságnak.

Nekem így csinálták pár éve.

2023. febr. 14. 20:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj elnenned. Bemész a helyi járásbíróságra és távmeghallgatás.

Egy példa: Ha Zalaegerszegi Járásbíróságra kell menned, de te Debrecenbe laksz, a két város kb. 500 km., akkor nem mész el, hanem bemész a Debreceni Járásbíróságra és távmeghallgatás útján ott leszel.

Azt tudom az fszt. 56-os tárgyalóban van tévé.(Drbreceni Járásbíróság).

2023. febr. 15. 01:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Se írásban, sem pedig videókonferencián nem valószínű, hogy megengedik.

Amit viszont meg szoktak engedni, az az, hogy a lakóhelyed szerinti helyi bíróság hallgasson meg megkeresett bíróságként. Ezt kérjed, mert erre a Pp. és a Be. is lehetőséget ad (nem írtad, büntető, vagy polgári ügy-e.)

A tanúdíjat ot kell kérni a tanúskodás után. Szállást nem fogják elfogadni.

2023. febr. 15. 10:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Szállást nem fizetik.
2023. febr. 15. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!