Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a cég 8 óra helyett önkénye...

Ha a cég 8 óra helyett önkényes döntéssel csak 6 órát fizet, akkor kirúghat azért ha csak 6 órát vagyok benn?

Figyelt kérdés

A szerződés 8 óráról szól, de a cég azt mondja nincs elég pénze így csak 6ot fizet a jövőben. De munka az továbbra is 8 órás lenne.

ÉS akkor mi van, ha 6 órás pénzért a 6 óra után felállok? Ha nincs pénz nincs munka sem?

Mindegy mi van a szerződésben ha ő se tartja be én miért tartsam be?

Ezért kirúghat?

2023. febr. 13. 11:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én inkább a munkaszerződés alapján követelném az elmaradt béremet. Sem fizetést nem lehet önkényesen csökkenteni, sem 8 órából 6 órába átsorolni. Ezért simán perelheted és meg is nyernéd a pert. És előbb-utóbb lesz annyi elmaradásuk, hogy érdemes lesz pert indítani, pláne, ha többen összefogtok és pertársaságot alakítotok.
2023. febr. 13. 11:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem, elvileg nem rúghat ki.
2023. febr. 13. 11:51
 3/13 A kérdező kommentje:

Tehát akkor gondold is végig mit javasolsz. Járjak be 8 órába a 6 órás bérért, hiszen ha én is felrúgom a szerződést, a nyertes per lehetősége el is úszott.

Mert ha 6 órát fizet és 6 órát járok be, miért is perelek? Hogy nem fizet 8 órát a 6ra?

Tehát járjak be hónapokig 6 órás bérért 8órába és amikor már összegyűlt elég tartozása a cégnek, pereljek.

ez a javaslat?

2023. febr. 13. 11:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem értem az ilyen munkajogi kérdéseket, te csak el akarod panaszolni a bánatod vagy megoldási javaslatot vársz? Ha a szomszéd ellopja a fűnyíródat, akkor nem törhetsz be hozzá, hogy visszavedd, tehát igen. Te továbbra is a szerződés szerint dolgozol vagy felmondasz. Olyan opció nincs egy jogi kategóriánál, hogy ő törvényt sértett, ezért kapsz egy bónt, amivel te is törvényt sérthetsz.
2023. febr. 13. 12:18
 5/13 A kérdező kommentje:

"vagy felmondasz."

és ezzel máris a kezére dolgoztam, mert

a) lehet épp az a célja hogy megváljon tőlem és ne ő küldjön el

b) ha nem ő küld el nem kell végkielégítés se

szóval nyaljam fényesre a valagát hogy NEKI jó legyen?

2023. febr. 13. 12:26
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs mit érteni ezeken. Balázska agymenései.
2023. febr. 13. 12:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, téged sem az eszedért szeretnek, ugye?

Amire te gondolsz, az úgy működne, hogy oké, bejársz 6 órában 6 órás bérért, DE EZT megbeszéled a főnököddel ÉS írtok egy másik munkaszerződést. És akkor minden úgy megy, ahogy te szeretnéd. Viszont te ömhatalmúlag nem dönthetsz úgy, hogy csak 6 órát dolgozol, bármennyire is szerződést sért a munkaadó viselkedése.

2023. febr. 13. 13:48
 8/13 A kérdező kommentje:

"Viszont te ömhatalmúlag nem dönthetsz úgy,"

Pont erre kérdeztem rá az elején... sem én sem ő nem dönthet úgy hogy önhatalmúlag felrúgja a szerződést. mégis megteszi!

2023. febr. 13. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Meg is lett válaszolva, hogy nem dönthet úgy, lehet menni pereskedni. Ezután kezdtél hisztizni, pedig ha valaki valamit nem törvényszerűen csinál akkor bíróság előtt kell ezt tisztázni, ez a bíróság lényege.
2023. febr. 13. 13:56
 10/13 A kérdező kommentje:

Mi van ha előkerül egy általam sosem látott és soha alá nem írt szerződés amelyet én "aláírtam" egy macskakaparással mint hozzájárulás a módosításhoz?

Szabis íveket évek óta helyettem (meg mindenki helyett) írják alá macskakaparással az is törvénytelen mégis megteszik.

Járjak írásszakértővel dolgozni aki minden egyes tollvonást megvizsgál?

2023. febr. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!