Jogosan fosztották meg az ismerősömet a választójogától?
„Több ilyen kéne.”
Ezt hogy érted, első?
Elég hihetetlenül hangzik.
A cselekvőképesség korlátozását pszichiáter állapítja meg. El nem hiszem, hogy ő ilyen kérdésekkel mérné ezt meg.
Na de erről eszembe jutott egy sztori.
Még az 1990-es évek elején volt ilyen kandi kamerás kérdés. Nyugdíjas mamikákat kérdeztek államformáról, min.elnökről, közt. elnökről. Akkor ugye Göncz volt a közt. elnök és a közt.elnököt MINDIG a Parlament választotta meg.
Sok nyugdíjas simán rávágta, hogy a nép közvetlenül választja meg. Sőt volt olyan, aki azt mondta, hogy ő is részt vett a közt. elnök-választáson! Érted??? Úgy emlékezett, hogy részt vett a meg nem történt eseményen! És nekik természetesen nem vették el a szavazati jogukat és nem vették gondnokság alá őket! :-))))
Hogy feltesznek pár keresztkérdést, ha nem tudsz válaszolni, akkor nem neked való a politika. Biciklizni is kb bárki tudhat, de lássuk be az se való mindenkinek. Nagyon balesetveszélyesen közlekednek sokan. Ott is jó lenne pár ellenőrző kérdés, ha jogsi nem is kell.
De ugye ehhez hasonlóan, ha nem tájékozott a politikában akkor ne az olyan döntsön milliók életéről.
Van annyi videó fent a neten, hogy pl fideszesek olyan hülyeségeket mondanak... Hogy ami rossz az országban azt az ellenzék csinálta. Hát de könyörgöm, szavazati joguk sincs, azt jelenti a 2/3. A 2/3 meg azt jelenti, hogy a választók 1/3-a szavazott rájuk. Mégis azt ordítják, hogy a magyarok 2/3 része szavazott a fideszre.
Haverod nem tudom, hogy ellenzéki volt-e vagy sem. De ez szerintem akkor is így lenne helyes, hogy ha alapvető kérdésekre nem tudja a választ, amit kb egy 8 éves megválaszolna, ha olvas híreket, akkor ne szavazzon egyik pártra sem.
(Persze mindettől eltérően nagyobb hülyék is szavazhatnak, mint haverod. Így viszont azért jogtalan. Láttam már olyat, hogy kérdezte az egyik ember a másiktól, hogy melyik a fidesz, mert nem tud olvasni, de arra kell szavazni.)
Akkor, ha jól értem, te ezt nem tartod jogosnak, igaz?
Ha valakit gondnokság alá helyeznek, ezeket mind megkérdezik, hogy felmérjék, képes-e felelősségteljes döntést hozni a választásokon.
„Elég hihetetlenül hangzik.
A cselekvőképesség korlátozását pszichiáter állapítja meg. El nem hiszem, hogy ő ilyen kérdésekkel mérné ezt meg. ”
Nem ő állapítja meg, hanem a bíróság. A pszichiáter csak azt állapítja meg, hogy van-e az illetőnek pszichiátriai betegsége, és ha van, az milyen mértékű. De ezután a bíróság mérlegeli, hogy az adott betegséggel tud-e az érintett személy felelősségteljes döntéseket hozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!