Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a hazassag elott van...

Ha a hazassag elott van lakasom akkor valaskor azt is felezni kell mert mar akkor is egyutt eltunk? ez igaz? de miert?ezt nem lehet elkerulni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 10. 22:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Ha a te neveden van a lakás és nem közös néven, akkor a lakás a tied marad.
2023. febr. 10. 22:18
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
A házasság előtt szerzett ill. bevitt vagyon nem közös. Csak az a közös, amit a házasság alatt szerzett a házaspár. A viták elkerülésére szolgál a házasságkötéssel egyidőben megkötött házassági vagyonjopgi szerződés.
2023. febr. 10. 22:21
 3/13 A kérdező kommentje:

en is igy tudtam.

de mivel egyutt eltunk mar akkor is azt mondja egy jogasz hogy azt is felezni kell

2023. febr. 10. 22:27
 4/13 A kérdező kommentje:
azzal indokolja hogy elettarsak voltunk akkor is
2023. febr. 10. 22:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Hitelből vetted?
2023. febr. 10. 22:31
 6/13 A kérdező kommentje:
igen
2023. febr. 10. 22:42
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Valami olyasmi van, hogy ha 5 évig vagy bejegyzett kapcsolatban, akkor a közösen lakott ingatlan is közös vagyontárggyá válik.
2023. febr. 10. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:

Számít az is, hogy a hitelt már akkor fizeted-e vissza, amikor házasságban élsz vagy nem. Mert ugye házasságban vagyonközösség van, a közös jövedelmetekből fizetted vissza, ergo a feleséged fáradozása is benne van abban, hogy kitermeltétek a törlesztőket.

De a te eseted eléggé speciális. Én a helyedben keresnék egy ügyvédet (nem tudom, a jogász, akit megkérdeztél kiféle-miféle), őtőle tanácsot kérnék és kérném, hogy állásfoglalását foglalja írásba. Ez nyilván nem ingyen lesz, de megérné. Vagy adjon olyan tanácsot (pl. házassági szerződés), amivel biztosíthatod magadnak a lakást, ha jogilag lehetséges.

2023. febr. 10. 23:33
 9/13 A kérdező kommentje:
hazassagi szerzodest lekestem. most lesz a valas
2023. febr. 10. 23:56
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor keress egy válóperes ügyvédet, akinek ezt részletesen elmeséled, és ő elmondja, mi várható, mit tudtok tenni. Nyilván nem dolgozik ingyen egy ügyvéd, de szerintem ebben a helyzetben szükséged van rá. Plusz, ha van gyerek, a gyerektartás megállapításánál ill. a gyerekelhelyezésnél se baj, ha ügyvéd képviseli a te érdekedet. Lehet, hogy feleséged is ügyvéddel fog érkezni.

Egyébként őszinte részvétem. Láttam egy-két ismerősnél, mivel jár ez, pláne, ha gyerekek is vannak.

2023. febr. 11. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!