Ez segítségnyújtás elmúlasztása?
Figyelt kérdés
Van egy beteg családtagom. Hónapok óta komoly emésztési panaszai vannak, de nem tudom rávenni, hogy menjen el orvoshoz. Lefogyott, gyenge, fekszik szinte egész nap, de szellemileg teljesen beszámítható. Én segítek neki mindenben, étel, higiénia stb.
Tényleg mindent megpróbáltam, hogy legyen kivizsgálás.
Az egyik ismerősöm szerint bajba kerülhetek, mert nem hívok rá orvost. De a beteg nem akarja, én meg nem akarok erőszakot alkalmazni.
2023. febr. 9. 15:22
1/4 anonim válasza:
Az ismerosod jogaszra szotyizta magat?
2/4 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy nem az. Nem az van, hogy pl. infarktusa van és nem hívok hozzá mentőt. El tudna menni orvoshoz, tervezi is, hogy elmegy, de egyelőre nem igazán tett semmit ebbe az irányba. De ha még előtte valami nagyobb baj lenne, az kizárt, hogy az én felelősségem legyen, hiszen a tőlem telhető módon segítek neki mindenben.
2023. febr. 9. 21:14
3/4 anonim válasza:
Ha nem korlátozták, akkor joga van eldönteni, kér-e orvosi segítséget vagy sem. Kórházból is lehet távozni saját felelősségre.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is a kórházas példával érveltem.
2023. febr. 10. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!