Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki tehetek IP kamerát?

Ki tehetek IP kamerát?

Figyelt kérdés

Nappaliban van egy IP kamera (feleségem 1x elájult amikor a kisfiunkal ő volt otthon így csak a csodának köszönhető hogy én néztem és azonnal haza tudtam menni + mentő)

Ezt a kamerát szeretném bővíteni a kertben is, csakhogy nem házunk van hanem földszinti lakás amihez tartozik egy kert rész. A csavar a történetben hogy a kért körbe van kerítve természetesen de csak 1.5m magas keritéssel (ez a ház szabály)

A kerítés másik oldalán pedig egy kis közös út vezet a ház mögötti közös privát kertbe így zavaró mert mindenki belát a kertbe de legalább van szóval ez van és azért nap közben jópáran használják ezt a hátsó kis útszakaszt.

Maga a kamera az én kertemet nézné de mivel a látószög széles így a kis útszakaszt is belátná.

Ki szabad nekem ezt tenni?

2023. febr. 8. 22:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kiteheted de a felvételeket nem használhatod semmire és a figyelmeztetéseket mindenhol ki kell irnod!
2023. febr. 8. 22:50
 2/11 A kérdező kommentje:

Természetesen, eszem ágában sincs használni hacsak valaki át nem ugrik és még nem támadja a családom de nem ezért teszem ki hanem hogy ha történne hasonló ájulás pl akkor azonnal küld jelzést a telefonomra (okos kamera).

A nem kell ezt a lakokozossegel megbeszélni? A jelzést a lakás oldalára teszem vagy a keritésre?

2023. febr. 8. 22:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Elméletben ha van a házon kívül kamera, az nem veheti a közterületet, utcát...

Gyakorlatban még meg is köszönik, ha rálát a kamerád. (Tapasztalat)

2023. febr. 9. 07:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Magyarán ilyen lakópark szerű társasházban laktok amiben van pár lakás, meg a közös kert?

Ebben az esetben szerintem kell a többi lakó hozzájárulása is, mert bár oké, hogy a kert nem közterület, de azért nem csak te meg a feleséged járkáltok ott, hanem még 20-30-40 ember. HA jól értelmeztem.

Ebben az esetben óvatosan felhoznám a többi lakónak, és törekednék valamilyen kompromisszumos megoldásra, előadva a kamera általi előnyöket, mellette szóló érveket.

2023. febr. 9. 09:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen ez egy 4 emeletes "modern" rehabilitációs részén lévő lakás és a szerencséseknek akiknek a földszinten van lakása azokhoz egy kert rész is van, csakhogy a kert másik oldalán egy kis út vezet a hátsó kerthez ami közös ez mind a bejáraton belül van azaz ezek nem utcai utak hanem csak egy házon belüli útszakasz a belső kerthez szóval utcának nem utca de mégis több lakó használhatja.

Találtam egy régi képet ahol meg a kerítés nem volt ott azt ahol most a 1.5m kerítés van azt zöldel jelöltem

[link]

Mögötte meg a lakók által használt "privát" kis útszakasz van.(ez nem utcai útszakasz hanem házon belüli)

2023. febr. 9. 10:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Minden ott lakót tájékoztatni kell, s nekik nyilatkozniuk arról, hogy beleegyeznek a dologba, ill. szükséges táblával jelezni, hogy ott kamera van.
2023. febr. 9. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
A te kamerád a szomszédos magántulajdont is venné!
2023. febr. 9. 10:38
 8/11 A kérdező kommentje:

6 értem, így maceráns kicsit már szóval lehet hogy kihagyom.

7, szomszédos magántulajdon a közös út? Mert ha a szomszédos házra gondolsz azt a kamera nem veszi direkt a kertre pozicionálnám be, így ha mondjuk még tudom oldani hogy még a közös utat se vegye csak a kertünket akkor is kell engedély?

2023. febr. 9. 10:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Túl van ez a dolog lihegve egy kicsit, kb az összes kültéri kamerát le kéne szerelni ha mindig mindenki kötözködne. Én csak annyit tennék hogy kitennék egy tájékoztatást olyan helyre, ahol biztosan minden értintett látja, esetleg egy fotóval arról hogy mire "lát" rá a kamera.
2023. febr. 9. 15:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem teszünk ki képet róla, hogy mit lát a kamera, mert segíti a bűnözőknek, hogy kitalálják, hogyan játszhatják ki. Akinek jogi problémája van, az majd megteszi a szükséges lépéseket és majd akkor, ha kell, a megfelelő szerveknek (vagy a reklamálónak) megmutatod, hogy mit lát a kamera.

Ne anonim fórumokról tájékozódj, hanem keresd meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalos ajánlását a biztonsági kamerákkal kapcsolatban.

A kamerát tedd magasabbra és fordítsd jobban lefelé, akkor több látszik a kertből és kevesebb a környezetből. Illetve ne az épület közepén tedd ki, hogy kifelé nézzen a kertből, hanem vidd el teljesen az épület széléig és onnan fordítsd befelé a kert és az épület felé. Akár egyenesen egy az épületből kiálló oszlopra is szerelheted, hogy távolabb legyen az épülettől és minél jobban befelé tudjon nézni - annál is inkább, mert egy betörésnél nem arról van szükséged felvételre, hogy valaki bejött a kertbe és aztán nem látszik, hogy mit csinál, így a felvétel nem is bizonyítja, hogy betört, hanem arról akarsz felvételt, ahogyan kinyitja az ajtót.

2023. febr. 20. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!