Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azoknak az időseknek, akiknek...

Azoknak az időseknek, akiknek még a barna kiskönyv személyi igazolványuk van (nekik ugye az élethosszig érvényes), tényleg nincs külön lakcímkártyájuk?

Figyelt kérdés

Annyi a sztori hogy a nagymamámnak és a szomszédjának szerettem volna megcsinálni ezt az éves adategyeztetést a Telekomos dominós mobiljukra. Aztán az adatoknál kéri ugye a lakcímkártya számát, viszont állításuk szerint nekik olyan nem is volt.

Ez létezik, hogy nekik valóban nem lett volna sosem lakcímkártyájuk?

2023. jan. 30. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem volt külön lakcímkártya, mint a kártyás alapú személyinél.

Legalábbis én így emlékszem rá.

2023. jan. 30. 20:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kétezres évek elején még ilyen személyim volt de volt lakcímkátyám. Az is lehet, hogy azért mert változott a lakcímem. Ha ők esetleg ugyanott laknak több tíz éve, akkor elképzelhető.
2023. jan. 30. 21:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nincs.

Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, aztán ha úgy van, akkor be kell menni személyesen.

2023. jan. 30. 22:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyósomáknak régi személyijük van de van lakcímkártyájuk is külön.

Ez attól függ, hogy volt-e lakcím változásuk vagy nem volt.

Ha most is ott laknak ahol 30 évvel ezelőtt akkor nem volt szükségük új lakcímet igazoló iratra, így nem is kaptak lakcímkártyát, hiszen ott van a lakcímük a személyi igazolványukban.

Azonban ha intézniük kellett valami olyan ügyet amihez az új típusú kártya kellett, akkor ki kellett váltaniuk.

2023. jan. 30. 22:52
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, már 60 éve ott laknak ahol most.

Hát akkor ebből ügyfélszolgálat lesz :)

Köszönöm a válaszokat.

2023. jan. 30. 23:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem élethosszig érvényes a barna sem, minden rokonomnak lejárt már jó pár éve. Tényleg nem volt még lakcímkártya és akinek akkor barna személyijük volt, nem is kellett csináltatniuk.
2023. jan. 31. 01:57
 7/9 A kérdező kommentje:

A nagymamám igazolványába bele van írva, hogy élethosszig érvényes.

2023. jan. 31. 08:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy bizonyos életkor felett élethosszig érvényes.

Az én nagymamám 82 éves, neki is olyan van.

Mi ezt az egész telefonos éves adategyeztetést úgy oldottuk meg, hogy vettem egy kártyát a saját nevemre, azzal használja.

Megadtam mindenkinek az új számot (szinte csak a család hívja) és kész.

Nekünk ez volt egyszerűbb.

2023. jan. 31. 08:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen személyim volt és volt külön lakcímkártya. Nem költöztem sehova, nem a költözés miatt kaptam.
2023. aug. 31. 14:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!