Azoknak az időseknek, akiknek még a barna kiskönyv személyi igazolványuk van (nekik ugye az élethosszig érvényes), tényleg nincs külön lakcímkártyájuk?
Annyi a sztori hogy a nagymamámnak és a szomszédjának szerettem volna megcsinálni ezt az éves adategyeztetést a Telekomos dominós mobiljukra. Aztán az adatoknál kéri ugye a lakcímkártya számát, viszont állításuk szerint nekik olyan nem is volt.
Ez létezik, hogy nekik valóban nem lett volna sosem lakcímkártyájuk?
Tényleg nem volt külön lakcímkártya, mint a kártyás alapú személyinél.
Legalábbis én így emlékszem rá.
Tényleg nincs.
Kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, aztán ha úgy van, akkor be kell menni személyesen.
Anyósomáknak régi személyijük van de van lakcímkártyájuk is külön.
Ez attól függ, hogy volt-e lakcím változásuk vagy nem volt.
Ha most is ott laknak ahol 30 évvel ezelőtt akkor nem volt szükségük új lakcímet igazoló iratra, így nem is kaptak lakcímkártyát, hiszen ott van a lakcímük a személyi igazolványukban.
Azonban ha intézniük kellett valami olyan ügyet amihez az új típusú kártya kellett, akkor ki kellett váltaniuk.
Igen, már 60 éve ott laknak ahol most.
Hát akkor ebből ügyfélszolgálat lesz :)
Köszönöm a válaszokat.
A nagymamám igazolványába bele van írva, hogy élethosszig érvényes.
Egy bizonyos életkor felett élethosszig érvényes.
Az én nagymamám 82 éves, neki is olyan van.
Mi ezt az egész telefonos éves adategyeztetést úgy oldottuk meg, hogy vettem egy kártyát a saját nevemre, azzal használja.
Megadtam mindenkinek az új számot (szinte csak a család hívja) és kész.
Nekünk ez volt egyszerűbb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!