Munkaszerződés módosításánál kiköthet újabb próbaidőt a munkáltató?
Szerintem nem. Bár volt nekem olyan munkahelyem, ahol a munkavállalókkal azt játszották el, hogy x időnként egyik cégből átvették a másikba. Ugynazt csinálták, csak gondolom részben "adócsalás" miatt, részben pedig a végkielégítés elkerülése miatt, stb.
De talán lehet olyan eset, amikor mégis indokolt lehet, nem tudom. Én nem a gyakorin kérnék tanácsot.
Viszont nem vagy köteles minden munkaszerződés-módosítást aláírni, csak a beleegyezéseddel tehetik.
A helyzet, hogy a törvénytelen pont érvénytelen, ha aláírtad, akkor sem számít. Viszont ha a szerződésmódosítás nem szerződésmódosítás, hanem egy új szerződés, akkor felvethet néhány kérdést, pl. eddig be voltál-e jelentve egyáltalán. Ezt érdemes megnézni az ügyfélkapun keresztül.
Ha azt mondod, hogy belemész, és felmondanak, és újra felvesznek, akkor úgy lehet, de szerintem ez nem kedvező a számodra, legalábbis kicsi az esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!