Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyet tehetnek az iskolában?

Ilyet tehetnek az iskolában?

Figyelt kérdés
Ahol tanulok, ott az a szokás, hogy matekból van év végén egy vizsga, ahol 10 tételből lehet húzni. Állhat valaki 5,00-ra, de ha megbukik a vizsgán, akkor mehet augusztusban pótvizsgázni. Hozzáteszem, 2 esélye van mindenkinek. Én tanulok rendesen, nem arról van szó, hogy ki akarom húzni a dolgok alól magamat.
2023. jan. 25. 17:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Számomra ez elég meglepő és logikátlan, mármint abból a szempontból értem az elvet hogy ha valaki ötösre áll az elvileg nem bukhatna meg már csak a meglévő tudása miatt sem, de ettől függetlenül ez egy idiótaság. Év végén általában témazáró szokott lenni ami súlyozottan beleszámít hát az év végi eredménybe, de ez amit írsz ez számomra értelmetlen.
2023. jan. 25. 17:43
 2/16 A kérdező kommentje:
Ezért is tettem fel a kérdést, mert én sem értem ezt a dolgot. Hiába vagyok 5-ös, ha év végén egy 15 perces vizsgán megbukom mondjuk. Ilyenről nem hallottam sehol máshol. Ez csak a mi iskolánkban van így.
2023. jan. 25. 17:47
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Jogszabályba ütközik, de most nem keresem ki. Egyébként jobb ha megszokod ezeket, mert pl az egyetem is ilyen. Kivéve a büfé szak. A munkahelyről meg ne is beszéljünk.
2023. jan. 25. 17:50
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2023. jan. 25. 17:51
 5/16 anonim ***** válasza:
11%

Volt tanárként azt kell mondjam, tanulsz és ha tudsz, átmész. Nem ugatsz, nem háborogsz, tanulsz.

Az a dolgod.

2023. jan. 25. 18:17
 6/16 anonim ***** válasza:
40%

Az ilyen rossz tanárok miatt alakulnak ki az olyanok mint a kérdező :D

2023. jan. 25. 18:19
 7/16 A kérdező kommentje:
#6 Mert én milyen vagyok? Mesélj
2023. jan. 25. 18:23
 8/16 anonim ***** válasza:
19%

Köszönöm 5-ös faszparaszt, hogy ilyen gyorsan véleményt formáltál.

Egyébként ha én iratnék a kérdezővel, és tényleg egyest irna, levinném a dolgozatot az igazgatóiba, és jelezném, hogy ez a gyerek most megbukik szakmailag. Értékelhetetlen mindaz, amit csinált. Aztán hidd el, az igazgató nyelne kettőt és elfogadná.

De hogy elmeséljem, miképp bukna meg: szimplán kisérettséginek kell minősiteni a vizsgát. Igen, van ilyen kategória. Annakl pedig egészen múás súlyozása van, mint egy röpdolgozatnak, vagy szóbeli feleletnek. A kisérettségit súlyozhatja a kolléga sokszorosan. Sőt, szimplán jelzi, hogy az egész éves teljesitmény OBJEKTIV mérése lesz ez. Ha van esze, kiszed régebbi érettségi feladatokat, pontozási útmutató alapján értékel. Támadhatatlan.

Szóval tanulj okoska.

2023. jan. 25. 18:24
 9/16 A kérdező kommentje:
#8 Ki mondta hogy nem tanulok? Nekem nem magával a vizsgával van a bajom, hanem a módszerrel. De köszi a tanácsot xd
2023. jan. 25. 18:29
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

Megerősítem, 2 éves nappali felnőttképzésen, illetve felsőoktatásban is találkoztam ilyennel:

Félévkor vizsga, vagy tételhúzás az adott tárgyból, és majd eldől, mi lesz, lesz..rva, hogy addig hogy teljesítettél (bukott meg nálunk is 4,X átlaggal ember csak azért mert rossz tételbe nyúlt bele).

Középiskolában tényleg fura, de a valóságban bizony mégis létezik ilyen. Legalább később nem fogsz meglepődni, Kérdező..

2023. jan. 25. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!