Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A BV- intézetekben kiket...

A BV- intézetekben kiket szoktak az elítéltek bántani?

Figyelt kérdés

Úgy értem, azokat, akik gyengék, vagy inkább azokat verik, csicskáztatják és alázzák, akik olyan bűncselekményt követtek, ami még náluk is kiveri a biztosítékot? És mi várhat arra a fickóra, aki ezt tette a volt párjával?

[link]

2023. jan. 19. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak az ártatlanokat, akik semmiségekért vannak bent.
2023. jan. 19. 22:33
 2/10 árokpart ***** válasza:
89%
Egymást. Viccet félretéve felnőtt elítéltek nem játszanak egymással. Ők is családos emberek nem óvodások, hogy ha ől. Pistikének több cigije van akkor őt megverem stb. Mindenki félti a kedvezményét és megérti, hogy ha balhézik és folyamatosan balhé van, akkor az őrök nyomni fogják a fegyelmi lapot és nemhogy kedvezmény nem lesz, hanem a jutalomeltávozás, reintegráció és a kapcsolattartás is ritkulhat. A fiatalkorúaknál nyílván rosszabb a helyzet, mert még nem alakult ki a személyiségük és nem látják át a dolgok következményeit.
2023. jan. 19. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Az utolsó nézte a kékfényt, de köze sincs a valósághoz. A gyengébbet, és a kisebbet igenis fogják bántani, erre millió példa van. Elveszik az értékeit, és alázzák. Csak ugye nem mer szólni az őröknek, ezért ami nincs leírva papírra, azt úgy kezelik, mint ha meg sem történt volna.
2023. jan. 19. 23:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Eleve, vannak akiknek nincs kedvezményük, vagy vannak akiket ez nem érdekel. Vannak olyanok is, akik balhésok, erőszakosak, azért is vannak bent. Az ilyenek bántják mindazokat, akiket csak tudnak. A pedofilok, a gyermekmolesztálók, a gyermekgyilkosok alapban célpont és őket mindenki megveti. Halálra is verhetők, mert senki nem fog tanúskodni mellettük. Az ilyeneket az őrszolgálat figyeli, valamennyire vigyáznak rájuk, hogy ki ne nyírják, halálra ne verjék őket. Azokat bántják még, akiket nincs aki megvédjen. Vagy akiket le lehet venni. Cigivel, kajával, ki lehet fosztani, el lehet venni a csomagjukat, vagy amit a börtönben kiétkezés során vásároltak maguknak. Van olyan is, hogy nem is magának vesz dolgokat a balek, hanem kap egy listát és azt kell megvennie, a két őrzője meg arra vigyáz, hogy más ki ne fossza, amíg a menőnek oda nem adja az árut. Van, hogy a saját csomagját is így veszi fel, hogy nem lát belőle semmit.
2023. jan. 20. 04:11
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
A kérdés alanya visszaeső bűnöző. Senki nem fogja bántani, hanwm félni fognak tőle.
2023. jan. 20. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha megverik a cikkbéli embört, az nem a tette miatt lesz.

A nemi erőszakolókat sem bántják. Csak ha gyerek a sértett.

2023. jan. 20. 07:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Aki gyengébb, szelídebb a többieknél.

Ezen kívül van még két csoport: a gyerekeket bántalmazók, meg a pedofilok (a kettő között van átfedés).

2023. jan. 20. 07:59
 8/10 A kérdező kommentje:
3: Erről én is hallottam, hogy nem mer szólni az őröknek, mert akkor csicskából egyből vamzer, azaz áruló lesz, és az még a csicskánál is rosszabb státusz.
2023. jan. 20. 12:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 8 és fél hónapot voltam a debreceni börtönben, azaz a Hajdú-Bihar megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Én egy visszahúzódó, csendes magyar ember vagyok, amikor odakerültem, voltam pszichológus, reintegrációs tiszt előtt, kiírtam magam, h enyhe mentális beteg vagyok, itt vannak a gyógyszereim és kérleltem, hogy 1 fős zárkába szeretnék menni, mert félek, hogy megvernek, megerőszakolnak. A pszichológus véleményére 1 szemelyesbe tettek. Mondta a pszichológus a reintegrációs tisztnek, hogy "Ő nem mehet közösségbe."

Végig egyedül voltam.

De az udvaron több zárkával együtt vittek le mindig, mert a sétát úgy tudták megoldani. Ott voltak több fős zárkák, de mivel ott felügyrlet alatt van az ember, nem bántalmaztak. Az udvaron többször elkezdtek beköstólni, hogy "Mivan tezsvír, te mír vagy bent." Mondtam, hogy lopás miatt. Kérdezték honnan loptam, mit, mondtam mecsetből. Mivel lassú a beszédem, egyből észrevették rajtam, hogy kis szerencsétlen vagyok. Mondták is, hogy te beteg vagy tesó. Azt is mondták, hogy ne egyfős zárkàba legyek, hanem kéressem át magam hozzájuk. Azt mondták, hogy 10 fős zárka, de 8-an vannak, van 2 ágy. Azt mondták, menjek át hozzájuk és jó módom lesz. Termeszetesen mind cigàny volt. Én mondtam, hogy nem megyek át, mert félek axnagyzárkától, hogy megvernének meg megerőszakolnának, erre röhögtek. Lassabban beszélek és kicsit nevetve. Az egyik vagány cigánygyerek meg mondta nekik, hogy "Na a mi zárkánkba nem jön át, èn be sem engedném a zárkába ezt a gyereket."

Kérdező! Gondold el mit csináltak volna velem a többfős zárkában. Ha többfősben lettem volna, biztos, hogy hàtulról már nem lennék szűz, lehet nyomorék lennék, lehet lerúgták volna a derekam. Az is kehet, hogy már nem élnék.

Bizony a 2.em. 54-es zárkában erőszakos rabok voltak. Egyik egy hajléktalant rugdosott halálra, másik a barátnőjét verte agyon bla bla bla.

Amúgy, ha valaki olyan muja mint én és kisírja sz 1 fős zárkát, azt oda teszik, mert tudják, hogy vége lenne a gyereknek a közösségben. A Bv-s alkalmazottaknak sem mindegy, hogy bántalmazzák egymást a rabok, vagy megverik a gyengébbeket, ők sem szeretik és inkább előre elkerúlik az ilyeneket, próbálják a gyengébbeket olyan helyre tenni, ahol nem bántják, mert utána nekik is dolguk van benne, ha megvernek valakit. Tegyük fel egy rab agyba főbe veri a rabtársát, az megsérül, akkor òrt kell keríteni, hogy vigyék a sérúltet korházba, feljelentés, stb. Ha hétvége van, akkor be kell hívni egy őrt otthonról, hogy megverték a rabot, be kell vinni a korhàzba, mert a szintes felügyelő nem tud menni, mert ő egész nap a szinten van, ezért blusz ember kell. Tehát nem mindegy az őröknek sem, hogy bámtalmazzàk a rabok egymàst.

Mindezt úvy írom, hogy 8 és fèl hónapot ültem.

2023. jan. 20. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:
91%

" Ha hétvége van, akkor be kell hívni egy őrt otthonról, hogy megverték a rabot, be kell vinni a korhàzba, mert a szintes felügyelő nem tud menni, mert ő egész nap a szinten van, ezért blusz ember kell. "

Ez nem igaz. Készenléti szolgálatosok mindig, minden börtönben vannak. Ők csak ülnek, kártyáznak, TV-t néznek és akkor lépnek, ha gond van. Lázadás, elkülönítés, vagy más probléma adódik.

2023. jan. 20. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!