A BV. intézetekben a rabok miért piszkálják a gyengébbeket, nem gondolják, hogy elveszítik a kedvezményt?
Sajna vtam börtönben és van olyan, hogy kedvezmény. Hivatalos néven : fogházkedvezmény. Kap az ember 3 évet, ha jól viselkedik csak másfélévet kell leűlni. Viszont, aki sanyargatja a másikat, meg nem jól viselkedik, akkor fegyelmit kap, amiből ha kigyűlik nem tom pontosan mennyi, akkor elveszíti a kedvezményt és a büntetés végrehajtási bíró nem engedi ki hamarabb, hanem úgy szokták mondani, hogy "csontra le kell az egészet űlni."
Nekem pl egyszer a bv udvaron odajőtt egy "nem a napon barnult honfitársam" és kérdezte, hogy "előzetes vagy tesó?", Mondtam -igen-. Odajött egy másik barna srác is és az előbbi kérdezte, hogy "Tudsz verekedni?" Feleltem -nem-, és kiröhögött mind a két srác, onnantól ha ők is lent voltak a sétán, piszkálgattak.
Sajna személyesen is megtapasztaltam.
Miért nem húzzák meg a legtöbb rab magát, ha már rosszat csinált és bent van? Nem tartja vissza őket a fegyelmi, súlyosabb esetben az újabb büntetőeljàrás és ha azért is letöltendőt kap, akkor még később mehet ki?
Mert a bünti még kedvezménnyel is egy örökkévalóságnak tűnik.
És ha már egy örökkévalóságig ott van, jól akarja érezni magát a körülményekhez képest, levezetni a felesleges feszkót.
Erre pedig egy módszere van, mások bántása.
Egyrészt azért, mert nem ismer mást, világ életében ezt csinálta kint is.
Másrészt azért, mert nincs is nagyon más "szórakozási" lehetősége odabent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!